Marhelei 31. vieta maratonā; uzvar Bahreinas pārstāve Čelimo

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas garo distanču skrējēja Ilona Marhele svētdien izcīnīja 31.vietu Londonā notiekošā pasaules vieglatlētikas čempionāta maratona skrējienā, kamēr uzvaru svinēja Bahreinu pārstāvošā kenijiete Rouza Čelimo.

Aizvadītajās sacensībās bija samērā saspringts finišs, Čelimo distanci noslēdzot pēc divām stundām, 27 minūtēm un 11 sekundēm, bet par astoņām sekundēm viņai piekāpās šogad Bostonas maratonā uzvarējusī kenijiete Edna Kiplagata un Eimija Kraga no ASV.

Kiplagata pirmā veica izrāvienu, tiecoties pēc sava trešā pasaules čempiones titulu, tomēr viņa to bija iesākusi par ātru, noslēgumā ne tikai piekāpjoties Čelimo, bet gandrīz arī Kragai.

Tikmēr Marhele ar jaunu personīgo rekordu izcīnīja 32.vietu, distanci noslēdzot divās stundās, 37 minūtēs un 40 sekundēs. Savu līdzšinējo karjeras labāko rezultātu sportiste uzlaboja par 21 sekundi.

Pērn Marhele lielā karstumā guva 61.vietu Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, bet planētas meistarsacīkstēs viņa startēja pirmoreiz karjerā.

Sacensībās piedalījās arī vēl viena Latvijas skrējēja Anita Kažemāka, kura guva 53.vietu, finišējot pēc divām stundām, 44 minūtēm un 49 sekundēm, kas ir viņas labākais rezultāts šogad.

Kažemākai šis bija otrais pasaules čempionāts maratonā, jo aizpērn Pekinā viņa izcīnīja 39.vietu. Tomēr vēl pirms diviem gadiem sportiste guva 41.vietu 20 kilometru soļošanā.

Iepriekš svētdien vīru maratonā ļoti pārliecinoši triumfēja Kenijas sportists Džefrijs Kipkorirs Kirui, kamēr Latvijas rekordists Valērijs Žolnerovičs nefinišēja.

Žolnerovičs pēdējo reizi statistikā parādījās pie 25 kilometru atzīmes, kad bija 59.pozīcijā, tomēr pie 30 kilometriem viņa uzvārda starp sacensību dalībniekiem vairs nebija.

Līdz ar to Žolnerovičs maratonā nekad nav finišējis pasaules čempionātos vai olimpiskajās spēlēs. 2008.gadā Pekinas olimpiskajās spēlēs viņš startēja 3000 metru šķēršļu skrējienā, gūstot 32.vietu.

Tāpat Latvijas skrējēja Gunta Latiševa-Čudare svētdien ar ievērojami uzlabotu personīgo rekordu pārvarēja priekšsacīkšu kārtu Londonā notiekošā pasaules čempionāta 400 metru distancē.

Tikmēr svētdienas vakara sesijā Latvijas uzmanība būs uz šķēpmešanu dāmām, kur finālā centīsies iekļūt valsts rekordiste Madara Palameika un talantīgā Anete Kociņa.

Pasaules čempionātā svētdien gaidāms vēl viens Latvijai nozīmīgs notikums, jo pašreizējā Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) prezidente Radēviča plkst.20.15 pēc Latvijas laika saņems 2011.gada pasaules meistarsacīkšu sudraba medaļu tāllēkšanā, kas viņai pienākas pēc vicečempiones diskvalificēšanas. Radeviča pirms sešiem gadiem kļuva par neatkarīgās Latvijas pirmo medaļnieci pasaules čempionātos.

Pasaules čempionāts vieglatlētikā Latvijai sestdien iesākās pagalam neveiksmīgi, jo komandas lielākā cerība daudzcīņniece Laura Ikauniece-Admidiņa septiņcīņas pirmajā disciplīnā guva traumu, no sacensībām izstājoties. Viņa šajā pasaules čempionātā bija plānojusi startēt arī tāllēkšanā, kur sacensības notiks nākamajā nedēļā.

Pasaules čempionātā Latviju pārstāv 12 sportisti.

Pasaules čempionāts Londonas olimpiskajās stadionā, kur pirms pieciem gadiem tika dalītas Olimpiādes medaļas, ilgs līdz nākamajai svētdienai.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu