Latvijas Triatlona federācija cer piecu gadu laikā sarīkot «Ironman» sacensības

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas Triatlona federācija cer 4-5 gadu laikā sarīkot prestižās «Ironman» sacensības, preses konferencē pirms nākamnedēļ gaidāmā Rīgas triatlona piektdien teica organizācijas prezidents Vilnis Priedītis.

Šogad Rīgas triatlons norisināsies 13.augustā. Tas vienlaicīgi būs arī Baltijas čempionāts un Eiropas Triatlona savienības (ETU) Eiropas kausa izcīņas posms junioriem. Kā uzsver organizatori, Eiropas kausa izcīņā šogad dalībnieku skaits ir dubultojies.

«Otro reizi Rīgas triatlonā vienlaicīgi norisināsies arī Eiropas kauss junioriem. Tas tādēļ, ka šobrīd juniori Latvijā ir spēcīgāki par pieaugušajiem. Pēdējā gada laikā progresējuši mūsu labākie jaunieši Savelijs Suharževskis, Dārta Leitāne un Artjoms Gajevskis,» uzskata Priedītis. «Visi trīs mūsējie spēcīgā konkurencē cīnīsies par augstām vietām. Ārzemnieki ir novērtējuši mūsu organizatorisko līmeni, jo šogad Eiropas kausa junioriem dalībnieku skaits ir dubultojies, ja salīdzina ar pērno gadu.»

Sacensībās peldēšana būs pie viesnīcas «Radisson Blu Daugava», bet skriešana norisināsies Ķīpsalā.

Jūlija sākumā Vaidavā pirmoreiz Latvijā notika vidējās dzels vīra («Half Ironman») distances sacensības un Priedītis pauda apņēmību «Ironman» sacensības attīstīt.

««Ironman» rīkošana Latvijā ir sasniedzams mērķis, taču tam vajadzīgi sponsori. Jūlijā Vaidavā norisinājās sacensības pusē no šīs distances, kas gan nebija zem «Ironman» zīmola. Pirms vienojamies ar kādu zīmolu, mums vajag sarīkot sacensības pilnajā distancē,» stāstīja federācijas prezidents. «Tās ir komercsacensības, kurām jāpērk dārga licence, un tām ir strikti noteikumi, piemēram, par minimālo dalības maksu. Budžets šādām sacensībām ir sākot no viena miljona eiro. 4-5 gadu laikā šo mērķi ir iespējams realizēt. Sestdien Otepē, Igaunijā, norisināsies «Half Ironman» sacensības, kas būs zem «Ironman» zīmola.»

«Half Ironman» distancē vispirms jāveic 1,9 kilometru peldēšanas distance, kam seko 90 kilometru riteņbraukšana un 21 kilometru gara skriešana jeb pusmaratons, kamēr «Ironman» distance ir vēl divreiz garāka.

Tikmēr olimpiskajā triatlonā jāpeld 1,5 kilometri, ar riteni jābrauc 40 kilometri un vēl desmit kilometri jānoskrien, bet sprinta distancē, kurā sacenšas juniori, ir 750 metru peldēšana, 20 kilometru riteņbraukšana un piecu kilometru skriešana

«Pilsēta ir ļoti sportiska, un šādi pasākumi veicina Rīgas atpazīstamību. Rīgā notiek divi lieli skrējieni, velobraucieni, bet triatlons ir tas, kas apvieno trīs populārākos sporta veidus,» uzskata Rīgas vicemērs Andris Ameriks. «Patīkami, ka dalībnieku skaits paliek lielāks un paplašinās ģeogrāfija.»

Tāpat tika pausts, ka Rīgas triatlons uzsāks sadarbību arī ar kultūras iestādēm. Tā Latvijas Nacionālā bibliotēka cer, ka nākamgad, kad Latvijas atzīmēs simtgadi, katrs Rīgas triatlona dalībnieks uz sacensībām atvedīs pa vienai grāmatai, ko ielikt bibliotēkas plauktā.

Eiropas kausa izcīņas sacensības sprintā, sacensībās dāmām uzvaru izcīnīja Vācijas sportiste Līza Zīburgere, kamēr ātrākais no kungiem bija krievs Aleksandrs Brjuhankovs.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu