Porziņģis Āfrikā trenējas kopā ar savu bērnības elku Novicki

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Instagram: @kporzee

Ņujorkas «Knicks» zvaigzne Kristaps Porziņģis, atrodoties Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) deleģētajā vizītē Dienvidāfrikas Republikā (DĀR), treniņos kopīgi strādājis ar savu bērnības elku vācieti Dirku Novicki. Viņi izpildīja tālmetienu sērijas, turklāt vienādā manierē.

Tāpat Porziņģis turpina pilnveidot Novickim raksturīgo metienu atlēcienā no vienas kājas. Interesanti, ka sezonas laikā latvietis vairākkārt šo metienu lika lietā pret Novicka pārstāvēto Dalasas «Mavericks».

Šobrīd 39 gadus vecais Novickis ir visu laiku 14. labākais tālmetienu izpildītājs NBA vēsturē. Viņš savas karjeras laikā realizējis 1780 trīspunktu metienus.

Porziņģim iespēja strādāt kopā ar Novicki radusies, jo abi atrodas NBA deleģētā vizītē DĀR, kur 5. augustā Johannesburgā notiks labdarības spēle starp Pasaules un Āfrikas komandām. Pēc tam Porziņģis atgriezīsies Latvijas nacionālās komandas rīcībā, kas turpina gatavoties Eiropas čempionātam.

Novickis nākamsezon kļūs par otro spēlētāju NBA vēsturē, kurš karjerā 20 sezonas pavadījis vienā komandā. Iepriekš to paveica slavenais Kobe Braients, kurš aizvadīja lielisku karjeru Losandželosas «Lakers».

Porziņģis iepriekš nav slēpis, ka tieši Novickis ir viņa bērnības elks. Savukārt pats vācietis, komentējot Porziņģa potenciālu, pagājušā gada novembrī sacīja:

«viennozīmīgi viņa spējām nav robežu».

Pagājušajā sezonā Novickis vidēji mačā guva 14,2 punktus, kas viņam ir otrs vājākais sniegums karjerā uzreiz pēc debijas sezonas 1998./99.gadā. Savukārt caurmērā 19 sezonu laikā viņš vidēji guvis 21,9 punktus.

Novickis ir viens no visu laiku izcilākajiem Eiropas un arī pasaules basketbolistiem. 2011.gadā viņš aizveda «Mavericks» komandu līdz NBA čempionu titulam un tika atzīts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju.

Tāpat viņš 2006./07.gada sezonā saņēma NBA regulārā čempionāta vērtīgākā spēlētāja balvu. Kopumā karjeras laikā 13 reizes Novickis piedalījies arī NBA Visu zvaigžņu spēlē.

Lielisku karjeru Novickis aizvadīja arī Vācijas valstsvienībā, palīdzot izlasei izcīnīt bronzas medaļas 2002.gada pasaules čempionātā un sudraba godalgas 2005.gada Eiropas čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu