Ilggadējais NHL spēlētājs Markovs pievienojies «Ak Bars» komandai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Krievijas hokeja izlases aizsargs Andrejs Markovs, kurš kopš 2000.gada spēlēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Monreālas «Canadiens», oficiāli pievienojies dzimtenes vienībai Kazaņas «Ak Bars».

Pirms nedēļas tika paziņots, ka 38 gadus vecais Markovs, kurš NHL spēlēja tikai Monreālas komandā, atgriezīsies dzimtenē, bet tagad viņš noslēdzis divu gadu līgumu.

Markovs pašreizējā «Ak Bars» galvenā trenera Zinetulas Biļaļetdinova vadībā spēlēja 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs. Tāpat atgriešanās dzimtenē ļaus aizsargam piedalīties februārī gaidāmajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, kur Krievija būs viena no favorītēm, jo tās sastāvā vajadzētu būt arī Iļjam Kovaļčukam un Pāvelam Dacjukam, kamēr Kanāda un ASV plāno sastāvus veidot ar Eiropā spēlējošajiem profesionāļiem, koledžu spēlētājiem un junioriem.

Krievija pie olimpiskajām medaļām nav tikusi kopš 2002.gada, kad Soltleiksitijā izcīnīja bronzu.

Lēmumu par Ziemeļamerikas atstāšanu Markovs pieņēma, apspriežoties ar ģimeni. «Citā NHL komandā es sevi neredzu. Arī bērniem būtu grūti pārcelties uz skolu kādā citā pilsētā. Viņiem vieglāk būs mācīties Krievijā,» teica Markovs.

Aizvadītajā sezonā Markovs regulārajā čempionātā 62 spēlēs iemeta sešus vārtus un veica 30 rezultatīvas piespēles, tiekot pie pozitīva lietderības koeficienta +18. Savukārt izslēgšanas turnīrā viņam sešās cīņās viena rezultatīva piespēle un negatīvs lietderības koeficients -1.

Kopumā Markovs laukumā bijis 990 NHL spēlēs, kurās guva 119 vārtus un veica 453 rezultatīvas piespēles.

Markovs Krievijas izlases sastāvā 2008.gadā izcīnīja pasaules čempionāta zelta medaļas, bet 2005. un 2007. gadā tika pie bronzas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu