Lapi izcīna negaidītu uzvaru WRC posmā dzimtenē; Nevils kļūst par kopvērtējuma līderi

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Mazpazīstamais somu autosportists Esapeka Lapi no «Toyota» komandas, piedaloties tikai savā ceturtajā pasaules autorallija čempionāta (WRC) posmā karjerā, negaidīti triumfēja savā dzimtenē Somijā aizvadītajā etapā, bet kopvērtējumā par līderi kļuva beļģis Tjerī Nevils («Hyundai»).

Lapi izcīnīja WRC karjerā pirmo uzvaru, ralliju, kurā dalībnieki veica 25 ātrumposmus, veicot divās stundās, 29 minūtēs un 26 sekundēs.

Viņš par 36 sekundēm pārspēju britu Elfinu Evansu ar «Ford» braucamo, bet trešais bija vēl viens soms Juho Hēninens, kurš ir Lapi komandas biedrs.

Patlaban 26 gadus vecais Lapi par līderi kļuva piektdien, taču sestdien viņu uz kādu laiku apsteidza apsteidza tautietis Jari Mati Latvala («Toyota»), taču pēc tam vienā no «dopiem» viņa automašīnai bija tehniskas problēmas, kas ļāva Lapi atgūt vadību pirms svētdienas četriem ātrumposmiem.

Lapi šajā rallijā bija ātrākais deviņos «dopos».

Tikmēr pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc deviņiem posmiem par līderi kļuva Nevils, kurš sacensības noslēdza sestajā vietā. Taču ar to pietika, lai beļģis apsteigtu līdzšinējo līderi un iepriekšējo četru gadu pasaules čempionu Sebastjanu Ožjē, jo francūzis, kurš startē «M-Sport Ford» komandā, piektdien piedzīvoja avāriju.

Nevilam un Ožjē tagad pēc deviņiem posmiem ir pa 160 punktiem, taču augstāk ir beļģis, kurš šosezon uzvarējis trīs posmos, kamēr Ožjē bijis ātrākais divos etapos.

Trešais ar 119 punktiem ir igaunis Oto Tenaks, kurš piektdien izstājās no rallija, taču svētdien startēja «Power Stage» ātrumposmā, kurā uzvarēja, nopelnot piecus punktus pasaules čempionāta kopvērtējumā.

Pērn ceturto gadu pēc kārtas par pasaules čempionu kļuva Ožjē, kurš pārstāvēja «Volkswagen» komandu, taču pēc tam, kad Vācijas vienība paziņoja par nestartēšanu šī gada čempionātā, francūzis pārgāja uz «M-Sport Ford» komandu.

Šosezon pasaules čempionātā ir plānoti 13 posmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu