Igaunis Pills uzvar Rīgā aizvadītā PK jāšanas sportā «Grand Prix» maršrutā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LJF Preses dienests

Igaunijas jātnieks Reins Pills svētdien Rīgā sporta centrā «Kleisti» izcīnīja uzvaru Pasaules kausa (PK) Centrāleiropas zonas posma galvenajā «Grand Prix» maršrutā, kamēr labākais no mājiniekiem bija Kristaps Neretnieks, kurš ieņēma piekto vietu.

«Grand Prix» maršrutā, kurā balvu fonds bija 25 000 eiro, dalībniekiem nācās veikt 160 centimetrus augstus šķēršļus.

Četri sportiskie dueti distanci veica bez soda punktiem, tāpēc bija nepieciešama pārlēkšana, kurā labākais bija Pills ar zirgu Alfons. Viņi pārlēkšanā distanci veica 43,54 sekundēs. Par uzvaru Pills nopelnīja 6250 eiro lielu naudas balvu.

Pills Pasaules kausa posmā Latvijā uzvarēja ceturto reizi, svētdien atkārtojot 1996., 1999. un 2007.gadā gūtos panākumus.

«Šī ir mana ceturtā uzvara Rīgas posmā, un esmu ļoti priecīgs par to, jo mans desmitgadīgais zirgs pirmoreiz lēca šādu augstumu, un izdevās uzvarēt. Šī bija mana diena, kad veicās,» sacensību organizatori citē 56 gadus veco jātnieku. «Jau 43 gadus darbojos ar zirgiem, un varu šo darbu ar prieku turpināt. Nākamais lielākais mērķis ir starts nākamā gada Pasaules spēlēs ASV

Tikmēr otrais palika viņa tautietis Urmass Rāgs ar zirgu Ibelle van de Grote Haart, kuri pārlēkšanā finišēja pēc 43,69 sekundēm, bet trešo vietu ieņēma Krievijas sportists Aleksandrs Belehovs ar zirgu Chapter, kuri finišu sasniedza 46,06 sekundēs. Zīmīgi, ka Rāgs ieņēma arī ceturto vietu, startējot ar zirgu Carlos, taču abi pārlēkšanā nopelnīja astoņus soda punktus.

Savukārt Neretnieks ar zirgu For Fan palika piektais, maršrutā nopelnot četrus soda punktus.

Vispirms dalībnieki sacensību septītajā maršrutā aizvadīja sacīkstes ar 125/130 centimetrus augstiem šķēršļiem ar handikapu, startējot ar sešus un septiņus gadus veciem zirgiem, kurā uzvarēja Egle.

Viņa ar zirgu Casquetta, kā arī Aleksandrs Šakurovs ar zirgu Goldfinger, maršrutu veica bez soda punktiem, tāpēc bija nepieciešama pārlēkšana. Tajā abi sportiskie dueti nopelnīja pa četriem soda punktiem, taču ātrāki bija Egle un Casquetta, kuri finišēja pēc 43,17 sekundēm, kamēr konkurenti bija nedaudz lēnāki un ieņēma otro vietu.

Savukārt trešais palika Ģirts Bricis ar zirgu Skato, kurš ar zirgu Rigonda ierindojās arī ceturtajā pozīcijā.

Tikmēr sacensību astotajā maršrutā, kurā norisinājās sacīkstes ar 135 centimetrus augstiem šķēršļiem, uzvaru svinēja Neretnieks ar zirgu Camerlane. Bez soda punktiem distanci veica seši sportiskie dueti, bet Neretnieks ar savu partneri bija ātrākie, finišu sasniedzot 39,86 sekundēs. Viņi aiz sevis atstāja Egli ar zirgu Cincinatti, kuri finišēja pēc 41,02 sekundēm, bet trešo vietu ieņēma igaunis Tīts Kivisilds ar zirgu Henrietta.

Zīmīgi, ka Neretnieks šajās sacensībās uzvarēja četros no deviņiem maršrutiem.

Savukārt piektdien un sestdien Latvijas sportistiem sacensības izvērtās diezgan veiksmīgas, jo piecos no sešiem maršrutiem uzvarējuši tieši vietējie jātnieki. Pie trim panākumiem, tostarp diviem sestdien tika Neretnieks, kamēr piektdien divos maršrutos labākais bija Ģirts Bricis.

Pērn «Grand Prix» maršrutā uzvarēja Lietuvas sportists Zigmants Šarka ar zirgu Aster, kuru savulaik iegādājies no Latvijas čempiona Briča, kamēr no Latvijas sportistiem Andis Vārna ar rumaku KS Coradina izcīnīja piekto vietu. Savukārt iepriekšējos trīs gadus Rīgas posma «Grand Prix» maršrutā uzvarēja Neretnieks, kurš pērn nestartēja.

No Latvijas jātniekiem Neretnieks ir guvis līdz šim lielākos panākumus Pasaules kausā. Viņš 2014.gadā Pasaules kausa finālsacensībās Francijā izcīnīja 19.vietu spēcīgāko pasaules jātnieku konkurencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu