Riteņbraucējs Liepiņš izcīna trešo vietu Polijas daudzdienu velobrauciena kopvērtējumā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: lrf.lv

Latvijas komandas «Rietumu banka-Rīga» riteņbraucējs Emīls Liepiņš sestdien izcīnīja otro vietu Polijā notikušā daudzdienu velobrauciena «Dookla Mazowsza» (UCI kat.2.2) ceturtajā posmā un tādējādi nosargāja trešo pozīciju kopvērtējumā.

Sestdien velobrauciena dalībniekiem bija jāveic teju 165 kilometrus garš noslēdzošais - ceturtais - posms, par kura uzvarētāju sprinta finišā, apsteidzot tieši Liepiņu, kļuva čehs Aloizs Kankovskis no «Elkov-Author» komandas.

Patlaban 24 gadus vecais Liepiņš šosezon deviņas reizes finišējis labāko trijniekā UCI kategorijas velobraucienos vai to posmos, kas ir labākais rādītājs starp Latvijas riteņbraucējiem.

Šajā velobraucienā Liepiņš kāpa uz goda pjedestāla arī otrajā un trešajā posmā, abos izcīnot trešo vietu.

Līderi finišu sasniedza pēc trim stundām, 32 minūtēm un divām sekundēm. Starp vadošajiem bija arī Māris Bogdanovičs, ierindojoties astotajā vietā.

Vēl «Rietumu banka-Rīga» komandu pārstāvošais igaunis Pēters Prūss bija 43.vietā, kamēr Andris Vosekalns ieņēma 46.pozīciju. Visbeidzot Deins Kaņepējs bija 67.vietā, kamēr Ēriks Toms Gavars ieņēma 78.pozīciju.

Kopumā velobraucienu noslēdza 118 riteņbraucēji.

Par šī velobrauciena kopvērtējuma uzvarētāju noslēgumā tika kronēts Kankovskis, kurš par sešām sekundēm apsteidza poli Gžegožu Stepaņaku no «Wibatech 7r Fuji», kamēr trešais bija Liepiņš, atpalikdams 12 sekundes.

Savukārt augsto piekto vietu kopvērtējumā izcīnīja Bogdanovičs. Tikmēr 19.pozīcijā bija Kaņepējs, aiz kura uzreiz sekoja Prūss, bet Gavars bija 37.vietā, kamēr Vosekalns ieņēma 54.pozīciju.

Komandu vērtējumā «Rietumu banka-Rīga» 25 vienību konkurencē izcīnīja augsto otro vietu, bet jauno braucēju vērtējumā Kaņepējs bija sestais.

«Dookla Mazowsza» daudzdienu velobrauciens Polijā norisinājās 60.reizi.

Liepiņa šosezon uzrādīties rezultāti nav palikuši nepamanīti no augstāka līmeņa komandām, tāpēc viņš no augusta karjeru turpinās «Delko Marseille Provence KTM», kuru šosezon pārstāv arī Gatis Smukulis, bet vienības sporta direktors ir bijušais Latvijas profesionālais riteņbraucējs Arvis Piziks, kamēr mehāniķis Kristaps Osis.

Noslēgtais līgums Liepiņam paredz stažiera statusu. Tā laikā braucējam ir iespēja pārstāvēt «Delko Marseille Provence KTM» komandu dažādās augsta mēroga UCI sacensībās. Ja sportists sevi sekmīgi apliecinās, vienība ir gatava noslēgt pilnvērtīgu līgumu uz nākamo sezonu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu