Kanādas hokeja izlasi olimpiskajās spēlēs vadīs bijušais Ķēniņa treneris Dežardēns

LETA/AP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Kanādas hokeja izlasi 2018.gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs vadīs Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras «Canucks» bijušais galvenais treneris Villijs Dežardēns, vēsta Kanādas Hokeja federācija.

Dežardēns aprīļa beigās pēc neveiksmīgā komandas snieguma tika atbrīvots no amata. Pie «Canucks» stūres 60 gadus vecais Dežardēns stājās 2014.gadā, un viņa vadībā 38 mačus aizvadījis arī latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš.

Viņa vadībā Kanādas U-20 hokeja izlase 2010.gadā kļuva par pasaules junioru meistarsacīkšu vicečempioni.

Lai arī par treneri Dežardēns strādāja vairāk kā 30 gadus, tā viņam bija pirmā pieredze darbā ar kādu NHL komandu. Šādā līmenī viņš iepriekš darbojās vien kā trenera palīgs 2010.-2012.gadā Dalasas «Stars» sistēmā.

Dežardēns karjeras laikā aizvedis komandas līdz Amerikas Hokeja līgas (AHL) un Rietumu hokeja līgas (WHL) čempionu tituliem.

Tikmēr par Kanādas izlases ģenerālmenedžeri strādās Šons Bērks, kurš 18 sezonas pavadījis NHL, sargājot dažādu komandu vārtus, bet šobrīd viņš strādā Monreālas «Canadiens» par skautu.

Ar deviņām zelta medaļām Kanādas izlase ir titulētākā olimpisko spēļu dalībniece. Kanādieši triumfējuši arī iepriekšējās divās Olimpiādēs Vankūverā un Sočos.

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs kanādieši spēlēs vienā grupā ar mājinieci Dienvidkoreju, Čehiju un Šveici.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu