«VEF Rīga» komandai pievienojas meksikāņu saspēles vadītājs Peress

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latvijas čempionvienībai basketbolā «VEF Rīga» pievienojies Meksikas saspēles vadītājs Alekss Peress, vēsta vienības mājas lapa.

24 gadus vecais Alekss Peress ir uzaudzis ASV pilsētā Sandjego, kur lika pamatus savai basketbolista karjerai. Pēc vidusskolas pirmos divus gadus viņš pavadīja ASV junioru koledžas (NJCAA) «Fresno City Junior College» vienībā, ar kuru jau pirmajā sezonā kļuva par savas asociācijas čempionu, tika atzīts par «Final Four» vērtīgāko spēlētāju un labāko jauno basketbolistu savas junioru koledžas konferencē.

Pēc diviem gadiem junioru koledžā Peress pārcēlās uz Meksiku, kur 2013. gadā sāka profesionāļa karjeru «Soles de Mexicali» klubā, kurā nospēlēja nākamās trīs sezonas. 2015. gadā Peress kļuva par Meksikas līgas čempionu. Pēc 2015. gada sezonas Peress pagarināja sezonu, pāris spēles uzspēlējot arī Venecuēlas līgā.

«Alekss Peress ir saspēles vadītājs, kurš prot gan dalīties ar bumbu un apgādāt komandas biedrus, gan pats apdraudēt grozu un gūt punktus. Viņš jau ir sevi pierādījis Latīņamerikas basketbolā, spēlējot Meksikā un Argentīnā,» norādīja «VEF Rīga» galvenais treneris Jānis Gailītis. «Pērnajā sezonā viņš ieguva arī pirmo pieredzi Eiropā, kad spēlēja Izraēlā. Labas atsauksmes par Aleksu sniedza bijušais vefietis un cits meksikānis Pako Kruss. Esam gandarīti par iespēju piesaistīt Aleksu, viņš ir spēlētājs ar tādu raksturu, kas var palīdzēt vinnēt spēles.»

2016./2017. gada sezonā Peress pirmoreiz devās spēlēt uz Eiropu, pievienojoties Izraēlas klubam «Maccabi Haifa», kurā pavadīja sezonas pirmo pusi. Izraēlas līgā Peress izgāja laukumā 11 spēlēs, kurās viņam vidēji mačā 10,7 punkti, 4,7 rezultatīvas piespēles, 2,4 atlēkušās bumbas un 1,9 pārtvertas bumbas. Janvārī Peress atgriezās «Soles de Mexicali» klubā, kura rindās 21 spēlē Meksikas līgā vidēji mačā savāca 15,4 punktus, 7,0 rezultatīvas piespēles, 4,3 atlēkušās bumbas un 1,1 pārtvertu bumbu. Sešās FIBA Amerikas līgas spēlēs Peresam vidēji 12,0 punkti, 5,0 rezultatīvas piespēles, 2,7 atlēkušās bumbas un 1,5 pārtvertas bumbas. Ar «Soles de Mexicali» Peress sasniedza Meksikas līgas finālu, kurā gan tika piedzīvots zaudējums.

Sezonai Meksikā noslēdzoties aprīļa sākumā, Peress pāris nedēļas vēlāk devās uz Argentīnu, kur pievienojās Buenosairesas komandai «San Lorenzo de Almagro». 22 spēlēs Argentīnas kluba sastāvā Peresam vidēji 5,9 punkti, 2,7 atlēkušās bumbas, 2,5 rezultatīvas piespēles un 0,8 pārtvertas bumbas. «San Lorenzo de Almagro» sastāvā Peress jūlija vidū kļuva par Argentīnas čempionu.

Alekss Peress regulāri bijis Meksikas valstsvienības redzeslokā, tiekot iekļauts tās kandidātu sarakstā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu