«TTT Rīga» sastāvam pievienojas amerikāņu saspēles vadītāja Pedija

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe/Andreas Brei

Basketbola klubs «TTT Rīga» noslēdzis viena gada līgumu ar ASV saspēles vadītāju Šeju Pediju (Sheylani «Shey» Marie Peddy), vēsta vienības mājas lapa.

«Izvēlējos TTT, pateicoties komandas uzvaru tradīcijai. Komanda nesen uzvarējusi gan EEWBL, gan Latvijas čempionātā, un vēlos būt daļa no tā. Esmu dzirdējusi lieliskas atsauksmes par klubu un darba organizāciju, tāpēc uzskatu, ka tā būs teicama izvēle,» kluba mājas lapā citēta Pedija. «Godīgi atzīstos, par Rīgu zinu vien to, ka tā ir skaista, vēsturiska pilsēta. Priecāšos iepazīt kultūru. Ceru, ka nākamā sezona būs panākumiem bagāta. Gribu, lai mēs uzvarētu nacionālajos turnīros, kā arī tiktu pēc iespējas tālāk Eiropas kausā un EEWBL. Gaidu, kad varēšu strādāt ar komandas biedrēm un treneriem, lai sasniegtu visus mērķus.»

Profesionāles gaitās 28 gadus vecā basketboliste aizvadījusi piecas sezonas. Austrijas čempione un kausa ieguvēja (2014), Austrijas-Slovākijas līgas čempione un MVP (2014), trīskārtēja Vācijas čempione (2015-2017). Vācijas finālsērijā pret «Rutronik Stars Keltern» vidēji guvusi 26,0 punktus.

Eirokausā astoņās spēlēs vidēji 30 minūtēs guvusi 11,3 punktus, izcīnījusi 7,1 atlēkušo bumbu, izdarījusi 4,6 piespēles, kļūdījusies 2,5 reizes un pārķērusi 2,5 bumbas. Bundeslīgā vidēji 30 minūtēs 15,3 punkti, 4,6 atlēkušās un 3,8 pārķertas bumbas, kā arī 4,9 piespēles un 1,6 kļūdas.

«Meklējām spēlētāju ar uzvarētājas raksturu. Šejas pārstāvētās komandas Austrijā un Vācijā titulus ieguva ar tiešu viņas līdzdalību. Viņai bija izšķiroša loma Bundeslīgas finālsērijas pirmajā spēlē – pirmā puslaika beigās Šeja guva septiņus punktus pēc kārtas, panākot lūzumu. Trešajā spēlē viņas nopelni bija vēl lielāki. Ceru, ka Šeja savu sniegumu pārnesīs Eirokausu līmenī,» norādīja «TTT Rīga» galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

Karjera: Wright State (2007-2009), Temple Owls (2009-2012, pirmo gadu izlaida atbilstoši NCAA noteikumiem); Rishon Le Zion (Izraēla, 2012-2013), Flying Foxes (Austrija, 2013-2014), TSV 1880 Wasserburg (2014-2017), Las Indias De Mayaquez (Puertoriko, vasaras līga).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu