Birzule izcīna bronzas medaļu PČ vindsērfingā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas olimpiskā burātāja Ketija Birzule ceturtdien Francijā izcīnīja bronzas medaļu pasaules čempionātā (PČ) vindsērfingā «Techno293» klasē.

Latvijas sportiste dāmu konkurencē 11 braucienos tika pie 114 punktiem. Par pasaules čempioni ar 97 punktiem kļuva japāniete Mika Jamauči, kura pārspēja savu tautieti Šimu Tomoko, kura nopelnīja 104 punktus.

Dāmu sacensībās startēja četras dalībnieces.

Tikmēr «Open» grupā, kopējā vērtējumā ar vīriešiem Birzule ieņēma 16. vietu 22 dalībnieku konkurencē. Vīriešiem uzvaru izcīnīja japānis Ivasaki Juta.

«Dažādi apstākļi un tikpat dažādi braucieni. Krastā sēdēšanas bija daudz, bet to kompensēja pēdējās sacensību dienas četri braucieni, kas notika neticami ātri. Patīkamas sajūtas un prieks par padarīto, jo iegūta trešā vieta pasaules čempionātā,» savā sociālā tikla «Instagram» kontā pēc sacensībām rakstīja Birzule.

3rd place in World championships open class! #burusportsteam #technoplus #ionaction #cabocafe

A post shared by Ketija Birzule (@kbirzule) on

Savukārt sacensībās jaunietēm «Techno293» klasē labākā no latvietēm bija Aleksandra Kaupa, kura ieņēma 25.vietu, kamēr Elizabete Meņģele palika 27., bet Annija Punte 30.vietā 50 dalībnieču konkurencē.

Pērn Birzule debitēja olimpiskajās spēlēs, Riodežaneiro notikušajās sacensībās olimpiskajā vindsērfinga klasē RS:X ieņemot 24.vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu