F-1 vadītājs Kerijs cer uz Vācijas «Grand Prix» stabilu nākotni

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pirmās formulas (F-1) autosacīkšu vadītājs Čeiss Kerijs paudis cerību, ka pēc ilgstošas cīnīšanās ar finansiālām problēmām Vācijas «Grand Prix» atkal ieņems stabilu vietu čempionāta kalendārā.

Pēdējos gados F-1 sacensības pārmaiņus notikušas Hokenheimas un Nirburgringas trasēs, tomēr 2015. un 2017.gadā Nirburgringa nespēja tās noorganizēt, turklāt Hokenheima nespēja posma norisi izglābt.

Vācijas posms iekļauts provizoriskajā 2018.gada kalendārā un Kerijs apsolījis, ka cīnīsies par Vācijas «Grand Prix» nākotni.

«Vācijas «Grand Prix» ir izcila vēsture, un mums tāpat gribēto vairāk vācu komandu. Vācija atgriezīsies 2018.gadā. Un mēs cīnīsimies, lai tā notiktu arī turpmāk,» Kerijs sacīja intervijā trešdien iznākušajā «Sport Bild» numurā.

Kerijs nosauca Vāciju, Franciju, Angliju, Itāliju un Spāniju par šī sporta veida nozīmīgākajiem tirgiem Eiropā.

Ar atzinību viņš izteicās arī par vācieša Mihaela Šūmahera izcīnīto čempiontitulu rekordu. F-1 vēsturē titulētākais sportists joprojām ārstējas pēc slēpošanas negadījumā 2013.gada decembrī gūtajiem galvas savainojumiem.

«Mihaels Šūmahers ir viena no F-1 kulta figūrām,» teica Kerijs. «Šūmahers ir F-1 braucēja pilnība. Mūsu mītnē Londonā viņa vārdā nosaukta arī viena no konferenču zālēm. Tas tikai parāda mūsu cieņu.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu