22. jūlijā notiks apvidus šķēršļu skrējiens «Stipro skrējiens Ilzenē 2017»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Apvidus šķēršļu skrējienu «Stipro skrējiens Ilzenē» organizē Ilzenes pagasta pārvalde sadarbībā ar Alūksnes novada pašvaldību un «Sporta, kultūras, interešu izglītības un mūžizglītības centru «Dailes»», aizraujošā veidā iepazīstinot ar pagastu, popularizējot tajā notiekošos pasākumus. Tas risināsies 22. jūlijā.

«Stipro skrējiens Ilzenē» ir sportiskas sacensības brīvā dabā, kas pulcē vairāk nekā simts dalībniekus un prāvu līdzjutēju pulku. Sacensību norises un starta vieta – Alūksnes novada Ilzenes pagasta teritorijā pie Melnupes, autoceļu Līzespasts – Zeltiņi (P44) un Čonkas – Ilzenes Muiža (V375) krustojumā, GPS 57.382518 26.699189.

Skrējiena trasē ir izteikts reljefs, un to papildina mākslīgi veidoti un dabīgi šķēršļi, tajā skaitā Melnupes šķērsošana. Trase ir unikāla, to organizatori katru gadu izveido no jauna, iekļaujot jaunus šķēršļus. Skrējiena trases garums ir apmēram 7 km.

Pagastā skrējiens kļuvis jau tradicionāls un šogad tas norisināsies jau septīto gadu - 2017. gadā 22. jūlijā. Skrējienā var piedalīties ikviens aktīva dzīvesveida cienītājs, kurš sasniedzis 14 gadu vecumu, kam piemīt nepieciešamās iemaņas un pietiekama fiziskā sagatavotība, startējot individuāli vairākās grupās, atbilstoši dalībnieka vecumam vai komandu skrējienā.

Katras grupas dalībniekus vērtē atsevišķi. Pirmo trīs vietu ieguvējus apbalvo ar medaļām, komandas – ar īpašu kausu «Melnupes kauss», komandu dalībniekus ar medaļām.

Organizatori, rūpējoties par sacensību dažādošanu un jaunu dalībnieku piesaistīšanu, 2016. gadā ieviesa jaunumu - šķēršļu skrējienu ar suni, tajā var piedalīties ikviens dalībnieks, kurš sasniedzis 14 gadu vecumu, startējot kopā ar suni pavadā. Trase jāveic un šķēršļi jāpārvar gan dalībniekam, gan sunim. Skrējiens ar suni pērn guva lielu atsaucību gan dalībnieku, gan skatītāju vidū. Šogad skrējiens ar suni Ilzenē iekļauts suņu draugu sacensību kalendārā kā sacensību posms.

Apbalvošana notiks sacensību norises vietā uz improvizētas brīvdabas estrādes, pēc kultūras priekšnesuma.

Labāko apbalvošanai šogad šim skrējienam tika izgatavotas ekskluzīvas medaļas.

Sacensību dalībniekus pēc finiša mielosim ar Spēka zupu, kas gatavota pēc īpašas receptes.

Precīzāku informāciju lasiet nolikumos, kas ievietoti Alūksnes TIC mājas lapā visit@aluksne.lv un Alūksnes novada pašvaldības mājas lapā www.aluksne.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu