Apinis ar personīgo rekordu izcīna pasaules čempionāta sudrabu diska mešanā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas paraolimpietis Aigars Apinis otrdien izcīnīja sudraba godalgu Londonā notiekošā pasaules čempionāta vieglatlētikā diska mešanas sacensībās, lai gan bija ļoti tuvu zelta iegūšanai.

Latvijas sportists, startējot medicīnas grupā F52, pēc pirmajām trim metienu sērijām ar rezultātu 20,94 metri bija līderis, tuvākos sekotājus apsteidzot par pusotru metru. Turpinājumā Apinim savu rezultātu izdevās uzlabot līdz 21,95 metriem, kas tobrīd bija pasaules čempionātu rekords, tomēr ar ceturto metienu viņu apsteidza brazīlietis Andrē Roša, kurš rīku spēja raidīt jauna pasaules rekorda tālumā - 23,86 metri.

Zīmīgi, ka tādējādi Roša savu rezultātu bija pamanījies uzlabot par vairāk nekā četriem metriem. Noslēgumā Brazīlijas sportists ar šo rezultātu arī kļuva par pasaules čempionu.

Pasaules rekords pirms šim jau piederēja tieši Rošam un bija 23,09 metri, kas tika sasniegti jūnijā.

Tikmēr titulētais Apinis ar rezultātu 21,95 metri izcīnīja sudrabu. Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās horvāts Velimirs Sandors, kura rezultāts bija 17,95 metri.

Apinis tieši diska mešanā ir trīskārtējs olimpiskais čempions, turklāt zeltu ieguva arī pērn Riodežaneiro. Tāpat viņš ir daudzkārtējs pasaules un Eiropas čempions, tieši diska mešanā uzvarot arī pirms diviem gadiem notikušajā iepriekšējā pasaules čempionātā.

Pirms tam šajā pasaules čempionātā lieliski startējusi Diāna Dadzīte, kura ieguva zelta medaļas lodes grūšanā un šķēpa mešanā. Viņa iecerējusi startēt arī diska mešanas sacensībās.

Pērn Riodežaneiro paraolimpiskajās spēlēs Dadzīte izcīnīja zelta medaļu šķēpa mešanā un bronzu diska mešanā.

Tikmēr svētdien Edgars Bergs izcīnīja ceturto vietu pasaules čempionāta lodes grūšanas sacensībās savā medicīnas grupā.

Šajā pasaules čempionātā plāno startēt kopumā pieci Latvijas atlēti, tostarp arī Ingrīda Priede un Dmitrijs Silovs.

Augustā turpat Londonas Olimpiskajā stadionā norisināsies arī tradicionālais pasaules čempionāts vieglatlētikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu