Latvijas kausa ceurtdaļfinālā trešo reizi pēc kārtas būs Kurzemes derbijs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas kausa izcīņas futbolā ceturtdaļfinālā tiks aizvadīts Kurzemes derbijs starp pašreizējo trofejas glabātāju «Ventspili» un «Liepāju»/«Mogo», noskaidrojās otrdien notikušajā izlozē.

Zīmīgi, ka abas komandas ceturtdaļfinālā tikušās arī iepriekšējās divas reizes. Tajās ar 1:0 un 3:0 uzvarēja «Ventspils».

Savukārt citos ceturtdaļfināla pāros iepriekšējā Latvijas kausa fināliste «Riga» tiksies ar «Jelgavu», virslīgas čempione Jūrmalas «Spartaks» sacentīsies pret «Metta»/«Latvijas Universitāte», kamēr vēl viena Rīgas komanda RFS spēkosies pret otrās līgas vienību Liepājas «Karosta», kuras pieteikumā ir latviešu leģenda Māris Verpakovskis.

Jāatzīmē, ka «Karosta» ceturtdaļfinālā iekļuva bez astotdaļfināla aizvadīšanas. Pēc sekmīgas 1/16 fināla pārvarēšanas tai astotdaļfinālā bija iecerēts tikties ar «Babīti»/«Dinamo», kas gan pēc daudziem totalizatoru likmju uzraugu ziņojumiem par aizdomīgām spēlēm ir izslēgta no virslīgas un kausa izcīņas.

Vēlāk pusfinālā «Ventspils» un «Liepāja»/«Mogo» pāra uzvarētāji tiksies ar «Karosta» un RFS dueļa labāko vienību. Savukārt «Riga» vai «Jelgava» sacentīsies pret «Spartaku» vai «Meta»/LU.

Ceturtdaļfināla mači paredzēti 16.augustā, pusfināla cīņas ieplānotas 20.septembrī, bet fināls - 18. oktobrī.

Pērnā gada beigās tika ieviestas izmaiņas Latvijas kausa izcīņas izspēlē, kas līdz ar šo gadu paredz atgriešanos pie turnīra izspēles viena kalendārā gada ietvaros. Šīs izmaiņas nozīmē, ka šogad tiek izspēlēti divi Latvijas kausa izcīņas turnīri - vispirms noslēdzās 2016./17. gada Latvijas kausa izcīņas sezona, kur triumfēja «Ventspils», savukārt jūnijā sākās 2017. gada Latvijas kausa izcīņas sezona, kas noslēgsies ar finālu oktobra izskaņā.

Latvijas kauss futbolā vienā sezonā tika izspēlēts līdz 2008.gadam, bet kopš 2009./10.gada tas tiek iesākts iepriekšējā sezonā un pabeigts nākamā gada pavasarī. Līdz ar to ceturtā Latvijas dalībniece Eirokausos tiek noskaidrota vien aptuveni mēnesi pirms jaunās UEFA Eiropas līgas sezonas sākuma.

Iepriekšējā Latvijas kausa finālā «Ventspils» pēcspēles sitienu sērijā pārspēja «Riga» vienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu