Paraolimpiete Dadzīte kļūst par pasaules čempioni arī šķēpa mešanā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Latvijas paraolimpiete Diāna Dadzīte pirmdien Londonā triumfēja pasaules čempionāta vieglatlētikā šķēpa mešanas sacensībās, pievienojot vēl vienu augstākā kaluma godalgu sestdien lodes grūšanā izcīnītajai zelta medaļai. Sacensībās, kur piedalījās sportistes medicīnas grupās F55 un F56, Dadzīte labākajā mēģinājumā šķēpu raidīja 27,07 metru tālumā, kas F55 grupā ir jauns pasaules rekords.

No pirmajiem trim mēģinājumiem Dadzītei pirmais nebija ieskaitīts, otrajā šķēps lidoja 26,22 metru tālumā, bet trešajā tika sasniegti 27,07 metri. Savukārt no trim papildu metieniem Dadzīte atteicās.

Otrajā vietā ar 20,66 metriem ierindojās Hašemijeha Motagjana-Moavi no Irānas, bet trešā ar 20,57 metriem bija vāciete Martina Vilinga.

Kopumā šajās šķēpa mešanas sacensībās F55 un F56 medicīnas grupās piedalījās astoņas sportistes.

Sestdien viņa tika kronēta par pasaules čempioni lodes grūšanā. Dadzīte šajā pasaules čempionātā iecerējusi startēs arī diska mešanas sacensībās.

Pērn Riodežaneiro paraolimpiskajās spēlēs Dadzīte izcīnīja zelta medaļu šķēpa mešanā un bronzu diska mešanā.

Svētdien paraolimpietis Edgars Bergs izcīnīja ceturto vietu pasaules čempionātā vieglatlētikā lodes grūšanas sacensībās.

Šajā pasaules čempionātā plāno startēt pieci Latvijas atlēti - bez Dadzītes un Berga tas ir arī titulētais Aigars Apinis, kurš ir četrkārtējs paraolimpiskais čempions, tāpat arī Ingrīda Priede un Dmitrijs Silovs.

Augustā turpat Londonā norisināsies arī tradicionālais pasaules čempionāts vieglatlētikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu