Raikonens pārsteigts par «Ferrari» problēmām ar riepām

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Somu pilots Kimi Raikonens pēc svētdien notikušās Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sacīkstes Lielbritānijā pauda pārsteigumu par viņa pārstāvētās «Ferrari» komandas problēmām ar riepām, jo pirms tam nekas tāds netika novērots.

Jau ziņots, ka svētdien F-1 sezonas desmitajā posmā Silverstounā uzvaru izcīnīja mājinieks Lūiss Hamiltons no «Mercedes» komandas, kamēr «Ferrari» vienību sacīkstes beigās piemeklēja pamatīgas likstas.

Sacīkstes noslēgumā Raikonens bija stabilā otrajā vietā, bet viņam plīsa riepa un pilots bija spiests iebraukt boksos, noslēgumā ierindojoties trešajā pozīcijā. Līdzīga neveiksme piemeklēja arī viņa komandas biedru Sebastjanu Fetelu no Vācijas, kurš pēc soma likstām bija tuvu trešajai vietai, tomēr viņa vadītajai formulai pēdējā aplī plīsa priekšējā kreisā riepa. Vācietis gan tika līdz finišam, taču noslīdēja uz septīto vietu.

Raikonens pēc sacensībām pastāstīja, ka viņa mašīnas kreisā priekšējā riepa «bijusi daudz maz normāla», kad tā pēkšņi izlaidusi gaisu, un tas maksājis viņam otro vietu.

«Viss ritēja daudz maz normāli,» teica 2007.gada pasaules čempions Raikonens. «Atstatums bija labs. Nezinu, kas notika, bet divus apļus pirms finiša, zem tuneļa pirms sestā līkuma riepa nevis sprāga, bet pēkšņi no tās atdalījās gumija.»

«Nedomāju, ka kaut kam biju uzbraucis, jo līdz tam viss bija normāli. Riepas dēļ radās problēmas, taču mums izdevās finišēt normālā pozīcijā,» atzina Raikonens.

«Man ļoti nepaveicās, taču tai pat laikā paveicās, jo negribēju, lai tas notiek arī ar Sebu [Fetelu], taču tad jau nākamajā aplī,» pauda Raikonens, kurš pēc komandas biedra problēmām varēja kāpt uz goda pjedestāla.

Arī Fetels pēc sacensībām izteicās, ka riepu problēmām svētdienas sacīkstēs nav rasts izskaidrojums.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc desmit posmiem līderis ar 177 punktiem ir Fetels, kuram vairs tikai punktu zaudē Hamiltons, kurš šajā posmā «atspēlēja» 19 punktus. Trešais ar 154 punktiem ir otrs «Mercedes» pilots Valteri Botass, kamēr austrālietis Daniels Rikjardo («Red Bull») iekrājis 117, bet Raikonens - 98 punktus.

Nākamais F-1 posms pēc divām nedēļām notiks Ungārijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu