Latvijas BMX jauniešiem un amatieriem Eiropas čempionātā piecas godalgas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sanda Tūtere

Svētdien Francijas pilsētā Bordo ar jauniešu un amatieru sacensībām noslēdzās Eiropas čempionāts BMX riteņbraukšanā. Latvijas sportisti izcīnīja kopumā piecas godalgas. Par čempioniem savās vecuma grupās kļuva Mikus Freimanis un Klāvs Lisovskis, kamēr vecākajās jauniešu grupās otrās vietas izcīnīja Edvards Glāzers un Niks Rožukalns.

Eiropas čempionāts BMX riteņbraukšanā, kas šajā gadā notika Francijas pilsētas Bordo centrālajā laukumā izveidotajā trasē, noslēdzās svētdien. Par godalgām dažādās vecuma grupās cīnījās jauniešu un amatieru grupu sportisti. Starp viņiem bija arī kupls Latvijas izlases sportistu skaits. Tostarp seši Latvijas jaunatnes izlases sportisti – Niks Rožukalns («Ozolēni»/ Augstas klases sportistu sagatavošanas centrs), Rolands Pommers, Markuss Valdmanis (abi Ventspils «Spars»), Edvards Emīls Liberts («Mārupe»), Emīls Kaupužs un Ivars Svarinskis (abi «RRS Rīgas Favorīts»).

B16 konkurencē no Latvijas braucējiem līdz lielajam finālam spēcīgajā konkurencē aizkļuva «Tālava/ VBSS» sportists Edvards Glāzers. Valmierietis dienas noslēdzošajā braucienā no starta izvirzījās otrajā vietā. Atlikušajā trases laikā Glāzers savas pozīcijas nezaudēja, finišējot augstajā otrajā vietā. No pārējiem šīs vecuma grupas Latvijas braucējiem pusfinālā sesto vietu ieguva Justs Lapiņš no «RRS Rīgas Favorīts/ RF Monum».

B15 grupā finālā spēja iekļūt Niks Rožukalns. Trenera Mika Puķīša audzēknis līdz finālam guva otrās vietas gan ceturtdaļfinālā, gan arī pusfinālā. Izšķirošajā braucienā cīņā par titulu Rožukalns atradās līderu vidū, nostiprinoties otrajā vietā, kurā no Augstas klases sportistu sagatavošanas centra sportists arī finišēja, izcīnot sudraba godalgu. Pusfinālā iekļuva arī Rolands Pommers, kuram sestā vieta, kā arī Ronalds Rītiņš. «Ozolēnu» kluba sportists Rītiņš pirmās taisnes beigās, esot labāko trijniekā piedzīvoja smagu kritienu un finālā neiekļuva.

B14 puišu konkurencē vistālāk no latviešiem aizkļuva Emīls Edvards Liberts. Mārupietis, pēc spraigas cīņas, sacensības noslēdza pusfinālā. Nedaudz līdz iekļūšanai lielajā finālā pietrūka mūsu 13 gadus vecajiem sportistiem puišu un meiteņu grupās – Mārtiņam Zadrakam («Mārupe») un Līvai Glāzerei («Tālava/ VBSS»). Abi sacensības noslēdza pusfinālā.

Lielo finālu B12 grupā sasniedza «RF Monum» jaunais sportists Mikus Freimanis. Jau no starta latvietis izvirzījās līderpozīcijās. Līdz finišam savu pārsvaru Freimanis pār konkurentiem tikai palielināja, izcīnot skaistu uzvaru Eiropas čempionātā.

Par sevi Eiropas mērogā lika runāt arī Latvijas amatieru sportisti. M17 – 24 grupas lielajā finālā iekļuva Klāvs Lisovskis no Ventspils «Spars» kluba. Izšķirošajā braucienā Klāvs veica teicamu startu, izvirzoties līderpozīcijās. Arī turpinājumā mūsu sportists bija lielisks un finišēja pirmajā pozīcijā, kļūstot par sacensību uzvarētāju.

Tikmēr M25 – 29 konkurences finālu sasniegt spēja «MŠA – Valmieras puikas» braucējs Toms Skujiņš un rīdzinieks Viesturs Morozs («Rīgas Favorīts/ Matrix. BMX team Latvia»), kamēr pusfināla barjeru sasniedza Kaspars Ernstsons. Finālā dramatiskā cīņa Morozs izcīnīja otro vietu, pēdējā taisnē teju apsteidzot uzvarētāju. Toms Skujiņš tikmēr finišēja sestajā pozīcijā. M30 + grupā līdz pusfinālam tika mārupietis Kristaps Ozoliņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu