Nīderlandietis Molema uzvar «Tour de France» 15.posmā; Frūms saglabā dzelteno krekliņu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Nīderlandietis Bauke Molema no «Trek - Segafredo» komandas svētdien pēc individuāla atrāviena svinēja uzvaru prestižā velobrauciena «Tour de France» 15.posmā, pēc kura līdera dzelteno krekliņu saglabāja brits Kristofers Frūms («Sky»).

Molema 189,5 kilometrus garajā posmā finišu sasniedza pēc četrām stundām, 41 minūtes un 47 sekundēm. Viņš par 19 sekundēm apsteidza trīs sekotājus, otro vietu ieņemot itālim Djego Ulisi («UAE Team Emirates»), kamēr trešais bija francūzis Tonijs Galopēns («Lotto Soudal»).

Tikmēr kopvērtējuma līderis Frūms etapu noslēdza 28.vietā, kopā ar saviem sīvākajiem konkurentiem, līderim zaudējot sešas minūtes un 25 sekundes.

Molema bija viens no 28 braucējiem, kuri aizmuka no peletona vienā no kāpumiem. Pēc tam izveidojās deviņu bēgļu grupiņa, kamēr beigās Molema aizmuka arī no tās, finišā svinot solo uzvaru.

Tomēr trīskārtējam sacensību uzvarētājam Frūmam gan nācās pielikt visas pūles, lai posma beigu daļā panāktu sāncenšus, jo viņa divritenim bija tehniskas problēmas, tāpēc brits atpalika par 50 sekundēm. Tomēr samainoties riteņiem ar poļu komandas biedru Mihalu Kvjatkovski, viņš konkurentus panāca, kas gan nebūtu bijis iespējams bez pārējo «Sky» komandas biedru palīdzības.

Kopvērtējumā Frūms par 18 sekundēm apsteidz itāli Fabio Aru («Astana»), kurš etapā palika 31.vietā, bet 23 sekundes viņam zaudē francūzis Romēns Bardē («AG2R La Mondiale»).

Tikmēr no labāko desmitnieka izkrita pirms šī posma astoto vietu ieņēmušais kolumbietis Nairo Kvintana («Movistar»), kurš nu ir 11.vietā.

Prestižās «Tour de France» sacīkstes notiek 104.reizi un turpināsies līdz 23.jūlijam, kad noslēgsies Parīzē. Iepriekšējās divās tūrēs triumfēja Frūms, kurš ir trīskārtējs šo sacensību čempions, jo uzvarēja arī 2013.gadā.

Latvija šogad šajā velobraucienā nav pārstāvēta.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu