Pludmales volejbolisti Pļaviņš un Regža triumfē «Saulkrastu kokteiļa» finālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža sestdien uzvarēja Latvijas čempionāta piektā posma, tradicionālā turnīra «Saulkrastu kokteilis», finālā, revanšējoties par pērn šajās sacensībās izšķirošajā cīņā piedzīvoto neveiksmi.

Pļaviņš/Regža, kuri turnīrā bija izlikti ar pirmo numuru, finālā sīvā cīņā ar 2-1 (18:21, 21:13, 15:9) uzvarēja Jāni Šmēdiņu, kurš šoreiz spēlēja kopā ar Ingaru Ivanovu, kuriem bija otrais numurs.

«Pirmajā setā pretiniekiem atļāvām atspēlēties no 3:8. Es uzbrukumā neguvu punktus. Gribējās uzvarēt divos setos. Labi, ka vinnējām trijos,» pēc izcīnītās uzvaras Regžas teikto citē Latvijas Volejbola federācija (LVF).

«Šodien daudz servēja pa mani. Laikam redzēja, ka spēlēju ceļu sargos,» piebilda Pļaviņš. «Šeit bija grūti uzbrukt. Īpaši pusfinālā pa mani spēlēja. Mēģināja arī finālā, bet bez panākumiem. Jānis ar Ingaru grupā labi nospēlēja un pirmo setu zaudēja tikai pusfinālā, bet mēs grupā mīcījāmies un iespēlējāmies. Te ir specifiska gaisma un vējš. Pēc pirmā seta finālā Haraldam teicu, ka galvenais ir nekļūdīties.»

Pļaviņš un Regža Latvijas čempionāta posmos izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas, jo pirms tam bija labāki arī Rīgā un Alūksnē notikušajos etapos.

Pērn «Saulkrastu kokteiļa» finālā Pļaviņš/Regža atzina Aleksandra Soloveja un Toma Šmēdiņa pārākumu, kuri šoreiz palika ceturtie, jo cīņā par trešo vietu ar 1-2 (17:21, 21:12, 19:21) zaudēja Edgaram Točam un Rihardam Finsteram, kuriem turnīrā bija trešais numurs.

«Vajadzēja būt finālā. Par daudz kļūdu,» paškritisks pēc turnīra bija Točs.

«Visos setos kontrolējām spēli, bet pašās seta beigās, kad ir lielāka atbildība, parādījās kļūdas,» piebilda Finsters. «Tā ir mūsu lielākā problēma šosezon. Tagad dosimies uz pasaules tūres posmu Olštinā, esam tikuši pasaules čempionātā, uz ko esam likuši uzsvaru. Tāpēc tagad daudz strādājam ar svariem. Varbūt tāpēc šobrīd ir smagāk. Nav stabilitātes. Sezona arī tāda izraustīta sanāk.»

Pļaviņš/Regža turnīrā izcīnīja sešas uzvaras sešos mačos. Pusfinālā viņi revanšējās Solovejam/T.Šmēdiņam, ar ceturto numuru izlikto duetu uzveicot ar 2-1 (21:18, 13:21, 15:12). Savukārt J.Šmēdiņš/Ivanovs pusfināla cīņā ar 2-1 (16:21, 21:16, 15:11) uzvarēja Toču/Finsteru.

«Saulkrastu kokteilis» bija Latvijas čempionāta piektais posms un pēdējais pirms augusta sākumā Jūrmalā gaidāmā finālā, kur pludmales volejbolisti cīnīsies par valsts čempiona titulu.

Ņemot vērā četrus labākos rezultātus no pieciem aizvadītajiem Latvijas čempionāta posmiem, veiksmīgākajam vīru pārim tiks piešķirts ielūgums uz augustā Jūrmalā gaidāmo Eiropas čempionāta finālturnīru, kur mājiniekiem paredzēti četri dueti.

Latvijas čempionāta kopējais balvu fonds ir 12 500 eiro. Fināla etapā vīri cīnīsies par 2000 eiro balvu, bet dāmas - par 1500 eiro.

Pērn olimpiskajā sezonā Latvijas čempioni tika kronēti jau sezonas vidū, kad finālposma titula cīņā Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš pārspēja Pļaviņu un Regžu.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu