Aicina pieteikties Eiropas Sporta izcilības balvai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Sporta federāciju padome

Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP) izsludinājusi pieteikšanos Eiropas Komisijas Sporta izcilības balvas konkursam divās kategorijās – #BeActive Darba vietas izcilības balva 2017 un #BeActive Izglītības iestādes izcilības balva 2017, aicinot pieteikties attiecīgi darbavietas – uzņēmumus vai iestādes, kā arī izglītības iestādes – skolas un bērnudārzus, portālu TVNET informēja LSFP.

#BeActive izcilības balva (#BeActive Awards) ir Eiropas Komisijas Eiropas Sporta nedēļas ietvaros izveidota balva, kas tiek pasniegta trijās kategorijās – lai īpaši godinātu personības, izglītības iestādes un iestādes vai uzņēmumus visā Eiropā, kas savā darbībā veicina nodarbošanos ar sportu un fiziskām aktivitātēm.

#BeActive Izglītības iestādes izcilības balva (#BeActive Education Award) tiek pasniegta mācību iestādei, kas veicina un atbalsta bērnu fizisko aktivitāti, palīdz bērniem jau agrā vecumā novērtēt fiziskās aktivitātes pozitīvo nozīmi veselīga dzīvesveida attīstībā arī vēlākos dzīves gados. Šajā kategorijā pagājušajā gadā Eiropas fināla trijniekā iekļuva Jelgavas 4. vidusskola.

#BeActiveDarba vietas izcilības balva (#BeActive Workplace Award) tiek pasniegta uzņēmumam vai iestādei, kas veicina un atbalsta strādājošo fizisko aktivitāti, izveidojot mērķtiecīgas, ilgtspējīgas un daudzpusīgas programmas darbinieku kustīgumam. Šajā kategorijā pagājušajā gadā Eiropas fināla trijniekā no Latvijas iekļuva AS Swedbank.

«Ir arī trešā balva –#BeActive Local Hero Award, kas tiek pasniegta personībai, kas īpašā veidā veicina un popularizē sportu un fiziskās aktivitātes un ar savu darbu būtiski ietekmē kādas sabiedrības daļas dzīvesveidu. Šajā kategorijā galveno balvu pagājušā gadā ieguva Ghetto Games līderis Raimonds Elbakjans,» stāsta Latvijas Sporta federāciju padomes prezidents Einars Fogelis.

Lai pieteiktos, izglītības iestādes un uzņēmuma vai iestādes pārstāvim līdz 20. jūlijam jāaizpilda pieteikuma veidlapa, kurā jāatspoguļo iniciatīvas un paveiktais, popularizējot sportošanu un fiziski aktīvu dzīvesveidu. Tāpat jāņem vērā arī šādi kritēriji: radošums, ietekme, sasniedzamība, izmaksu efektivitāte, ilgtspēja un atkārtojamība. Konkursa noteikumi un pieteikuma anketa atrodama – www.lsfp.lv

Jelgavas 4. vidusskolas sporta skolotāja Nataļja Gorškova iedrošina skolas pieteikties konkursam: «Pagājušajā gadā Jelgavas 4. vidusskola iekļuva #BeActive Izglītības iestādes izcilības balvas finālā. Balvas iegūšanai pietrūka pavisam nedaudz. Taču, neskatoties uz to, došanās uz apbalvošanas ceremoniju kopā ar pārējiem finālistiem no Latvijas sagādāja neaizmirstamas emocijas!»

No katras valsts Balvai kopumā atļauts izvirzīt līdz trim pretendentiem. Eiropas Komisija no visu valstu saņemtajiem pieteikumiem katrā no kategorijām izvēlēsies trīs finālistus, kuri dosies uz #BeActive Izcilības balvas apbalvošanas ceremoniju Marseļā, Francijā, kas norisināsies 2017. gada 11. oktobrī. Savukārt uzvarētājs katrā no kategorijām balvā saņems 5000 EUR, trofeju un iespēju izveidot video klipu, kas palīdzēs popularizēt īstenotās veselīgu dzīvesveidu veicinošās iniciatīvas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu