«Ghetto Kings of Air» «slam-dunk» konkursā triumfē amerikānis Steipls

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Amerikānis Kriss Steipls otrdien Rīgā izcīnīja uzvaru pasaules čempionātā bumbas triekšanā grozā no augšas «Ghetto Kings of Air», kamēr Latvijas pārstāvis Ivars Rihards Žvīgurs nesasniedza pusfinālu.

Finālā iekļuva trīs dalībnieki - Steipls un viņa tautieši Džordans Sazerlends un Gajs Dipuī, savukārt iepriekšējo divu gadu čempions kanādietis Džordans Kilganons startēja ar savainotu roku un viņam neizdevās pusfināla otrais mēģinājums, līdz ar to paliekot ārpus izšķirošajiem mačiem.

Finālā Steipls ar pirmo mēģinājumu, kurā pārlēca pāri motociklam, apgriežoties par 360 grādiem un vēl izlaižot bumbu starp kājām, no visiem pieciem tiesnešiem nopelnīja desmitniekus. Tomēr pēc tam Dipuī pārlēca pāri trijiem cilvēkiem un pirmais saņēma arī vairākas atzīmes 13, ko drīkstēja dot finālā.

Tomēr Steipls otrajā mēģinājumā pārlēca pāri mašīnai un tika pie četrām atzīmēm 13. Dipuī otrais mēģinājums pārlēkt mašīnai vēl sarežģītāk neizdevās un viņš palika otrais, bet Sanderlands - trešais.

Pērn Steipls bija otrais, piekāpjoties Kilganonam.

Tikmēr vienīgais Latvijas pārstāvis Žvīgurs, kurš aizvadītajā sezonā pārstāvēja «OlyBet» Latvijas Basketbola līgas (LBL) komandu «Valka»/«Valga», nesasniedza pusfinālu. Šoreiz sacensībās nepiedalījās Latvijas vadošais «slam-dunk» speciālists Kristaps Dārgais, kurš atkopjas no savainojuma.

Kā uzsver paši organizatori, šīs bija vēsturē spēcīgākās «dankeru» sacensības, jo vēl nekad nebija tik daudz labu sportistu pulcējušies vienuviet.

Iepriekš sacensības tika rīkotas Grīziņkalnā, bet šogad tās norisinājās Rīgas Centrāltirgus Gastronomijas paviljonā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu