Rūnijs: «Everton» neatgriezos, lai beigtu karjeru

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Anglijas futbola izlases un granda Mančestras «United» visu laiku labākais vārtu guvējs Veins Rūnijs neatgriezās Liverpūles «Everton», lai savā pirmajā klubā noslēgtu karjeru, bet gan ar mērķi izcīnīt kādu titulu, uzbrucējs izteicās preses konferencē.

Rūnijs svētdien atgriezās «Everton» komandā. Tieši šajā klubā viņš sāka savu profesionālo karjeru, bet 2004.gadā tā brīža tīņu sensācija pārcēlās uz Mančestras «United».

«Neesmu atgriezies, lai beigtu karjeru. Vēlos spēlēt, uzvarēt un gūt panākumus. Jūtos labi. Šobrīd neesmu formā, taču tuvāko nedēļu laikā tā uzlabosies. Šis ir īstais brīdis, un esmu tam gatavs,» atzīmēja Rūnijs.

Rūnijs ar Mančestras «United» komandu izcīnīja 16 titulus, tomēr pagājušajā sezonā Žuzē Mourinju vadībā viņš nespēlēja daudz. Tāpat pēc Gereta Sautgeita stāšanās pie Anglijas izlases stūres Rūnijs zaudējis vietu valstsvienībā.

«Koncentrējos uz savu sniegumu «Everton» rindās. Ja tas izdosies, Sautgeitam būs jālemj - izsaukt mani vai ne. Ceru, ka mans sniegums komandā būs tik labs, ka to nevarēs ignorēt,» teica Rūnijs.

«Everton» iepriekšējo titulu izcīnīja 1995.gadā, kad triumfēja FA kausa izcīņā. Toreiz Rūnijam bija tikai deviņi gadi.

«Futbolu spēlē, lai izcīnītu titulus, un to mēs arī grasāmies darīt. Tas būtu kaut kas fantastisks, ja izdotos kopā ar «Everton» izcīnīt kādu titulu,» uzsvēra Rūnijs.

Kā vēstīts, «Everton» pagājušajā nedēļā zaudēja Beļģijas izlases uzbrucēju Romelu Lukaku, kurš pārgāja uz Rūnija iepriekš pārstāvēto «United».

«Mums bija Romelu, kurš sezonā iesita 25 vārtus, taču vajadzēja vairāk spēlētāju ar lielāku produktivitāti. Labāk būtu, ja atrastos vairāki futbolisti, kuri var iesist pa desmit vārtiem katrs. Veins to var sniegt komandai. Viņa pieredze dos pienesumu pārējiem spēlētājiem. Viņš ir piemērs jaunajiem futbolistiem,» stāstīja «Everton» galvenais treneris Ronalds Kūmans.

Rūnijs ar Mančestras klubu piecas reizes ieguva premjerlīgas titulu un vienreiz uzvarēja UEFA Čempionu līgā, šogad triumfēja UEFA Eiropas līgā, kā arī izcīnīja vēl vairākas trofejas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu