Ostapenko - labākā breikbumbu realizētāja Vimbldonas čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko Vimbldonas čempionātā pirms ceturtdaļfināla spēlēm ir labākā pretinieku servju lauzēja.

Latvijas tenisa zvaigzne Ostapenko sasniegusi Vimbldonas čempionāta ceturtdaļfinālu, kur otrdien spēkosies ar pieckārtēju šo sacensību uzvarētāju Venusu Viljamsu no ASV, uzvaras gadījumā nākamnedēļ debitējot pasaules ranga desmitniekā.

Ostapenko aizvadītajās četrās spēlēs realizējusi 23 breikbumbas, šajā statistikas rādītājā ieņemot pirmo vietu. Par divām breikbumbām mazāk ir slovākietei Magdalēnai Ribārikovai, kura ceturtdaļfinālā tiksies ar amerikānieti Koko Vandeveju, bet 20 breikbumbas ir vēl vienai Slovākijas tenisistei Dominikai Cibulkovai, kurai turnīrs beidzās trešajā kārtā.

Ostapenko, atgriežot pretinieču pirmo servi, guvusi 78 punktus, šajā statistikas rādītājā ieņemot ceturto vietu, bet viņas pretiniecei V.Viljamsai ir par diviem punktiem vairāk un trešā pozīcija. Līdere ar 94 punktiem ir Ribārikova, bet otro vietu ar 82 punktiem ieņem Viktorija Azarenka no Baltkrievijas. Savukārt no pretinieču otrajām servēm viņa guvusi 71 punktu, kas dod dalītu ceturto vietu.

Tāpat Ostapenko pieļāvusi 20 dubultkļūdas, šajā statistikas rādītājā būdama otrā aiz Kamilas Džordži, kuru uzveica trešajā kārtā. Itāliete Džordži turnīrā tika pie 24 dubultkļūdām, bet trešo vietu ar 18 dubultkļūdām dala V.Viljamsa un Azarenka.

Tāpat Ostapenko izpidījusi 12 netveramās serves, šajā statiskas rādītājā ieņemot dalītu 18.vietu, bet līdere ar 26 «eisiem» ir francūziete Karolīne Garsija.

Tikmēr breikbumbu realizācijas procentā Anastasija Sevastova, kur apstājās otrajā kārtā, ar 70% (7 no 10) ieņem septīto vietu.

Savukārt vīru turnīru noslēgušais Ernests Gulbis trīs mačos veica 46 netveramās serves jeb eisus, kas pirms ceturtdaļfināliem dod desmito vietu. Tāpat latvietis servējis bumbiņu ar ātrumu 137 jūdzes stundā (220 kilometri stundā), kas ir dalīts septītais labākais rezultāts, bet līderis ar 143 jūdzēm stundā (230 kilometri stundā) ir gruzīns Nikolozs Basilašvili.

Savukārt pieļautajās dubultkļūdās Gulbis dala septīto vietu. Trīs maču gaitā viņš dubultkļūdas pieļāva 16 reizes.

Šā gada «French Open» čempione Ostapenko ir WTA ranga 13.vietā un ar šādu numuru arī izlikta sacensībās, bet turnīra desmitā rakete V.Viljamsa ir 11.pozīcijā. Iekļūšana ceturtdaļfinālā Latvijas tenisistei devusi 430 WTA ranga punktus, bet par pusfināla sasniegšanu viņa saņems 780 punktus. Uzvaras gadījumā Ostapenko provizoriskajā rangā apsteigs devītā vietā esošo slovākieti Cibulkovu, kura turnīru vairs neturpina, kā arī V.Viljamsu. Tāpat uz vietu desmitniekā pretendē arī 2015.gada turnīra fināliste Garvinje Mugurusa, kura vēl varēs apsteigt Ostapenko.

Ostapenko un Viljamsai šī būs pirmā savstarpējā spēle. Latvijas tenisiste iepriekš nav slēpusi, ka viņas elks tenisā ir Venusas Viljamsas jaunākā māsa Serēna, kura Vimbldonā nespēlē grūtniecības dēļ.

Mačs centrālajā kortā būs kā otrais aiz vīru vienspēlēs, un tas, visticamāk, nesāksies ātrāk par plkst.16 pēc Latvijas laika. Spēli tiešraidē sola pārraidīt Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu