Oficiāli: Rūnijs atgriežas «Everton» komandā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Anglijas futbola izlases un granda Mančestras «United» visu laiku labākais vārtu guvējs Veins Rūnijs svētdien paziņoja par atgriešanos savā pirmajā komandā Liverpūles «Everton».

«Pagājis kāds laiks kopš teicu, ka vienīgais klubs premjerlīgā, kurā bez Mančestras «United» es varētu spēlēt, ir «Everton». Tāpēc esmu priecīgs paziņot, ka pāreja notikusi,» Rūnijs pavēstīja paziņojumā.

Rūnijs ar Mančestras «United» komandu izcīnīja 16 titulus, tomēr pagājušajā sezonā Žuzē Mourinju vadībā viņš nespēlēja daudz.

Zīmīgi, ka vien tikai sestdien tika oficiāli paziņots, ka «Everton» uzbrukuma līderis Romels Lukaku pārgājis uz Mančestras «United». Kā šonedēļ informēja raidsabiedrība BBC, šī darījuma summa ir aptuveni 75 miljoni mārciņu (85 miljoni eiro). Pagājušajā sezonā 24 gadus vecais Beļģijas izlases uzbrucējs Lukaku premjerlīgā iesita 25 vārtus.

Tieši «Everton» rindās Rūnijs uzsāka savu profesionālo karjeru, bet 2004.gadā tā brīža tīņu sensācija pārcēlās uz Mančestras «United».

«Pirms 13 gadiem devos uz «United» ar vēlmi gūt titulus un man ir veicies būt ar klubu vienā no tā veiksmīgākajiem periodiem,» paudis Rūnijs. «Atgriežos «Everton», jo ticu, ka [galvenais treneris] Ronalds Kūmans būvē komandu, kas var gūt uzvaras.

Šo klubu esmu atbalstījis kopš zēnu dienām.»

Rūnijs ar Mančestras klubu piecas reizes ieguva premjerlīgas titulu un vienreiz uzvarēja UEFA Čempionu līgā, šogad triumfēja UEFA Eiropas līgā, kā arī izcīnīja vēl vairākas trofejas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu