Novickis vienojas ar «Mavericks» un aizvadīs vēsturisku 20.sezonu NBA

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vācijas basketbola zvaigzne Dirks Novickis vienojies par divu gadu līgumu ar Dalasas «Mavericks» komandu un aizvadīs vēsturisku 20.sezonu Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), vēsta ASV mediji.

39 gadus vecais Novickis noslēdzis divu gadu līgumu par 10 miljonu ASV dolāru (8,8 miljoni eiro) lielu atalgojumu, vēsta ESPN.

«Mavericks», konsultējoties ar Novicki, jūnijā izmantoja iespēju nesaglabāt līgumu, kas vācu basketbolistam ļautu nākamsezon nopelnīt 25 miljonus dolāru (22 miljoni eiro).

Tādējādi sestais visu laiku rezultatīvākais spēlētājs NBA vēsturē atvēlējis «Mavericks» komandai lielāku budžetu sastāva komplektācijai.

Novickis nākamgad kļūs par otro spēlētāju NBA vēsturē, kurš karjerā 20 sezonas pavadījis vienā komandā. Iepriekš to paveica slavenais Kobe Braients, kurš aizvadīja lielisku karjeru Losandželosas «Lakers».

Pagājušajā sezonā Novickis vidēji mačā guva 14,2 punktus, kas viņam ir otrs vājākais sniegums karjerā uzreiz pēc debijas sezonas 1998./99.gadā. Savukārt caurmērā 19 sezonu laikā viņš vidēji guvis 21,9 punktus.

Novickis ir viens no visu laiku izcilākajiem Eiropas un arī pasaules basketbolistiem. 2011.gadā viņš aizveda «Mavericks» komandu līdz NBA čempionu titulam un tika atzīts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju.

Tāpat viņš 2006./07.gada sezonā saņēma NBA regulārā čempionāta vērtīgākā spēlētāja balvu. Kopumā karjeras laikā 13 reizes Novickis piedalījies arī NBA Visu zvaigžņu spēlē.

Lielisku karjeru Novickis aizvadīja arī Vācijas valstsvienībā, palīdzot izlasei izcīnīt bronzas medaļas 2002.gada pasaules čempionātā un sudraba godalgas 2005.gada Eiropas čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu