Laurijs vienojies par jaunu līgumu ar «Raptors» - 100 miljoni trīs gados

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Saspēles vadītājs Kails Laurijs vienojies par jaunu trīs gadu līgumu ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Toronto «Raptors», kontrakta kopējai vērtībai sastādot 100 miljonus dolāru (87,6 miljonus eiro), vēsta ESPN.

Laurijs šajā starpsezonā tika uzskatīts par vienu no iekārojamākajiem NBA brīvajiem aģentiem, turklāt netika izslēgta viņa aiziešana no «Raptors» komandas, tomēr šāds scenārijs nepiepildījās.

«Kopumā tas bija diezgan viegls lēmums. Esmu nolēmis atgriezties mājās,» paziņojumā izteicās Laurijs, kurš maijā izlēma atteikties no sava pēdējā līguma gada, kas viņam par nākamo sezonu paredzēja 12 miljonus dolāru (10,5 miljonu eiro) lielu algu. Tagad basketbolists ticis pie ievērojama algas palielinājuma.

«Mana sirds saka, ka šī ir labākā pilsēta pasaulē ar lieliskākajiem faniem. Tā vēsta, ka «Raptors» agri vai vēlu būs komanda, kas pretendēs uz NBA čempiontitulu,» pauda Laurijs.

Pašlaik 31 gadu vecais Laurijs nupat noslēdza savu labāko sezonu karjerā. Lai arī traumas dēļ viņš regulārajā čempionātā aizvadīja tikai 60 spēles, basketbolists caurmērā izcēlās ar 22,4 punktiem, 7,0 rezultatīvām piespēlēm un 4,8 atlēkušajām bumbām. Savukārt astoņās izslēgšanas turnīra cīņās viņš vidēji atzīmējās ar 15,8 punktiem, 5,9 rezultatīvām piespēlēm un 3,1 atlēkušo bumbu.

Savas karjeras laikā Laurijs, kurš pēdējos trīs gadus piedalījies NBA Visu zvaigžņu spēlē, pārstāvējis arī Memfisas «Grizzlies» un Hjūstonas «Rockets».

Jaunam līgumam ar «Raptors» esot piekritis arī uzbrucējs Seržs Ibaka. Tiek vēstīts, ka vienošanās ir uz trim gadiem par 65 miljoniem dolāru (57 miljoniem eiro).

Ibaka iepriekšējā sezonā tika iemainīts no Orlando «Magic» komandas, bet 23 mačos, ko viņš nospēlēja «Raptors» rindās, Spānijas basketbolists caurmērā izcēlās ar 14,2 punktiem un 6,8 atlēkušajām bumbām.

Tāpat ESPN ziņo, ka viens no Atlantas «Hawks» līderiem Pols Milseps karjeru turpinās Denveras «Nuggets» vienībā, ar ko tiks parakstīts trīs gadu līgums 90 miljonu dolāru (78,8 miljonu eiro) vērtībā.

Iepriekšējās četras sezonas 32 gadus vecais Milseps piedalījies NBA Visu zvaigžņu spēlē.

Lai arī Milseps tiek raksturots kā prasmīgs spēlētājs aizsardzībā, arī uzbrukumā viņš ir lietderīgs, jo iepriekšējā sezonā caurmērā izcēlās ar 18,1 punktu, 7,7 atlēkušajām bumbām un 3,7 rezultatīvām piespēlēm.

Sagaidāms, ka pēc Milsepa ierašanās cita komanda būs jāmeklē «Nuggets» līderim Danilo Galinari, kuram svētdien jau bijusi tikšanās ar Losandželosas «Clippers».

Tikmēr tiek ziņots, ka NBA čempione Goldensteitas «Warriors» vienojusies par jaunu līgumu ar rezervistu Andrē Igudalu. Vienošanās esot uz trim gadiem par kopējo summu 48 miljoni dolāru (42 miljoni eiro).

Pirms tam 33 gadus vecais Igudala veica pārrunas ar Dāvja Bertāna pārstāvēto Sanantonio «Spurs» un Hjūstonas «Rockets».

Darījumi nedrīkst tikt oficiāli noslēgti līdz 7.jūlijam, tomēr komandas un brīvie aģenti drīkst panākt mutiskas vienošanās.

Savukārt vēl joprojām nav skaidrības par Karmelo Entonija nākotni latvieša Kristapa Porziņģa pārstāvētajā Ņujorkas «Knicks» komandā. ESPN avoti vēsta, ka basketbolists esot gatavs pārcelties uz «Rockets» un Klīvlendas «Cavaliers» vienībām.

Entonija līgumā ir iekļauts punkts, kas liedz basketbolistu aizmainīt uz citu komandu bez viņa piekrišanas.

Entonijam vēl ir spēkā līgums ar «Knicks», kas viņam par nākamajām divām sezonām ļaus saņemt 54 miljonus dolāru (47 miljonus eiro).

Nesen «Rockets» ieguva augsti vērtēto saspēles vadītāju Krisu Polu, kura apvienošanās ar Džeimsu Hārdenu Entonijā radījusi lielu interesi. Tiesa, «Cavaliers» joprojām esot basketbolista prioritāšu saraksta pirmajā vietā, jo tur spēlē Lebrons Džeimss.

Savukārt izdevums «The Vertical» ziņo, ka pagājušās sezonas «Knicks» basketbolists Džastins Holidejs vienojies par divu gadu līgumu ar Čikāgas «Bulls», par to saņemot deviņus miljonus dolāru (7,8 miljonus eiro).

Iepriekšējā sezonā 28 gadus vecais aizsargs 82 spēlēs vidēji atzīmējās ar 7,7 punktiem. Holidejs «Bulls» komandā aizvadīja jau daļu no 2015./16.gada sezonas, bet 2015.gadā kopā ar «Warriors» viņš kļuva par NBA čempionu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu