«Lech» bez Rakela pieteikumā Eiropas līgas sezonu sāk ar drošu uzvaru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Pagaidām vēl nespēlējot Latvijas uzbrucējam Denisam Rakelam, ar ļoti drošu uzvaru jauno UEFA Eiropas līgas futbolā sezonu ceturtdien iesāka Polijas komanda Poznaņas «Lech», kas kvalifikācijas turnīra pirmās kārtas pirmajā spēlē savā laukumā ar 4:0 (2:0) sagrāva Maķedonijas vienību Bitolas «Pelister».

Rakels, kurš «Lech» komandai oficiāli pievienojās vien šīs nedēļas sākumā, šoreiz vēl nebija pieteikumā, bet divus vārtus uzvarētājiem iesita horvāts Mario Šitums.

Abu komandu atbildes spēle pēc nedēļas risināsies Maķedonijā, bet nākamo kārtu sasniegs vienība, kas triumfēs summā.

Ar Latvijas futbolu ceturtdien bija saistīta vēl viena cīņa - tiesnešu brigāde Aleksandra Golubeva vadībā piedalījās spēlē, kurā Zviedrijas vienība «Norrkoping» ar 5:0 (3:0) sagrāva Kosovas vicečempioni «Prishtina».

No Baltijas komandām ceturtdien uzvaras guva pa vienai Lietuvas un Igaunijas vienībai. Lietuvas vicečempione «Trakai» viesos ar 2:1 (2:1) uzveica Skotijas ceturto spēcīgāko vienību Pērtas «St Johnstone», uzvaras vārtus gūstot Vaidam Šilēnam, kuram gan 82.minūtē nācās atstāt laukumu pēc otrā brīdinājuma, bet Nemmes «Kalju» Tallinā ar 2:1 (1:0) uzveica Fēru salu vienību Torshavnas B36, izšķirošos vārtus 79.minūtē iesitot Artjomam Dmitrijevam.

Vēl no Baltijas komandām Klaipēdas «Atlantas» viesos ar 0:6 (0:4) bezcerīgi kapitulēja Almati «Kairat» vienībai no Kazahstānas, kuras sastāvā pa diviem vārtiem guva Žerārs Goou no Kotdivuāras, slavenais kapteinis Andrejs Aršavins un uz maiņu nākušais kādreizējais Horvātijas izlases futbolists Ivo Iličevičs, cienījami nospēlēja Marijampoles «Sūduva», kas viesos noturēja 0:0 (0:0) ar Baltkrievijas klubu Soļigorskas «Šahtar», Tallinas «Flora» izbraukumā ar 0:2 (0:0) zaudēja Slovēnijas klubam «Domžale», vārtus ielaižot pēdējās 13 minūtēs, bet Tallinas «Levadia» ar 0:2 (0:1) mājās zaudēja Korkas «City» komandai no Īrijas, kopš 42.minūtes darbojoties mazākumā.

Latvijas komandas Eirokausu sezonu ceturtdien iesāka ļoti neveiksmīgi - «Ventspils» savā laukumā nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar Islandes klubu Reikjavīkas «Valur», «Jelgava» Budapeštā ar 0:2 (0:1) zaudēja Ungārijas komandai «Ferencvaros», bet «Liepāja» viesos ar 1:3 (0:2) piekāpās Ziemeļīrijas komandai Belfāstas «Crusaders».

Ja Latvijas klubi pārvarēs kvalifikācijas pirmo kārtu, otrajā posmā, kas tiks izspēlēts 13. un 20.jūlijā, «Jelgava» spēles ar Dānijas kluba Herningas «Midtjylland» un Īrijas vienības Derijas «City» dueļa uzvarētāju. «Ventspils», sasniedzot otro kārtu, mērosies spēkiem ar «Domžale» un «Flora» pirmās kārtas uzvarētājiem, bet «Liepāju» veiksmes gadījumā gaidīs «Šahtar» un «Sūduva» cīņas uzvarētāji.

Pirmajā mačā «Midtjylland» ar 6:1 (3:0) sagrāva Derijas «City».

Atbildes spēles notiks pēc nedēļas, bet UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra otro kārtu sasniegs komandas, kas uzvarēs divu spēļu summā.

Kvalifikācijas turnīrā būs četras kārtas, pēc tam labākajām vienībām iekļūstot sacensību grupu turnīrā. No trešās kārtas UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā iesaistīsies Latvijas izlases vārtsarga Pāvela Šteinbora pārstāvētā Polijas kausa ieguvēja Gdiņas «Arka», bet vieta grupu turnīrā jau garantēta uzbrucēja Artjoma Rudņeva pārstāvētajai Vācijas bundeslīgas komandai «Koln», kas iepriekšējā sezonā vietējā čempionātā izcīnīja augsto piekto vietu.

Pagājušās sezonas Latvijas čempione Jūrmalas «Spartaks» savu Eirokausu sezonu uzsāks jūlijā, kad UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā tiksies ar pēdējo trīs gadu labāko Kazahstānas vienību «Astana».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu