Džokovičs: Priecājos, ka nebūšu viens no Vimbldonas čempionāta galvenajiem favorītiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ilgus gadus viens no sezonas trešā «Grand Slam» tenisa turnīra - Vimbldonas čempionāta - galvenajiem favorītiem bijis Serbijas tenisa līderis Novāks Džokovičs. Šogad tā nav, par ko pats tenisists paudis prieku, jo tas noņem papildu spiedienu.

«Priecājos, ka Vimbldonas čempionātā nebūšu viens no galvenajiem favorītiem,» ATP mājas lapā izteicies Džokovičs. «Man ir paveicies, jo pēdējo 8-9 gadu laikā esmu bijis galvenais pretendents uz uzvaru visos lielajos turnīros. Šā brīža situācija ļauj man justies brīvi un nedaudz noņem spiedienu, kas uz mani gūlies. Tomēr tas vienalga palicis, kas ir daļa no manis. Daļa no tā, ko es daru.»

30 gadus vecais Džokovičs ATP rangā šobrīd ieņem ceturto pozīciju, atrodoties aiz trešajā vietā esošā šveicieša Stena Vavrinkas, vicelīdera spāņa Rafaela Nadala un galvgalī esošā Endija Marija no Lielbritānijas.

«Tomēr mani sasniegumi runā paši par sevi un cilvēki no manis gaida uzvaras,» sacīja Džokovičs.

Serbijas pirmā rakete šobrīd piedalās Īstbornas «ATP World Tour 250» sērijas turnīrā, kas ir sagatavošanās sacensības pirms jaunnedēļ gaidāmā Vimbldonas čempionāta.

«Mēģinu pats no sevis gaidīt pēc iespējas mazāk. Taču šajā dzīves un karjeras posmā cenšos sasniegt pēc iespējas lielākas virsotnes. Koncentrējos un domāju, par to, kas būs tālāk. Tas gan nenozīmē, ka es nevēlos izcīnīt trofejas. Protams, tas tā nav. Tieši uzvaru dēļ es turpinu profesionālā līmenī spēlēt tenisu. Bet man nedaudz jāpiebremzē un jācenšas citādi izvērtēt situācijas, lai atkal nonāktu vēlamā līmenī,» pastāstīja Džokovičs.

Džokovičs ir trīskārtējs Vimbldonas čempionāta uzvarētājs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu