Vācija grauj Meksiku un pievienojas Čīlei Konfederāciju kausa finālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2014.gada Pasaules kausa ieguvēja futbolā Vācija ceturtdien Konfederāciju kausa pusfināla mačā ar 4:1 (2:0) pārspēja Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) čempioni Meksiku, kļūstot par Čīles pretinieci turnīra finālā.

Vācijas izlases rindās ar diviem gūtiem vārtiem atzīmējās Leons Gorecka.

Vācieši jau spēles astotajā minūtē bija panākuši 2:0, turklāt abus vārtus guva Gorecka. Vispirms Vācijas izlases uzbrucējs sestajā minūtē precīzi sita no soda laukuma robežas, bet divas minūtes vēlāk izgāja viens pret pretinieku vārtsargu, vēlreiz raidot bumbu meksikāņu vārtos.

Spēles 59.minūtē Timo Verners no vārtu priekšas panāca jau trīs vārtu pārsvaru Vācijas izlasei. Pamatlaika priekšpēdējā minūtē Marko Fabjans ar tālu brīvsitienu vienus vārtus atguva, bet kompensācijas laika pirmajā minūtē Amins Juness pēc kārtējās Meksikas kļūdas aizsardzībā guva ceturtos vārtus un pielika punktu vāciešu uzvarai.

Fināla Vācija spēlēs ar Dienvidamerikas spēcīgāko izlašu turnīra «Copa America» čempioni Čīli, kas trešdien pusfinālā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja Portugāli.

Abas izlases pirmo reizi spēlēs Konfederāciju kausa finālā. Vācijai līdz šim vislabāk bija klājies 2005.gadā, kad tika izcīnīta trešā vieta, bet Čīle pirmo reizi iekļuvusi labāko četriniekā.

Konfederāciju kausa ieguvēja tiks noskaidrota svētdien. Šis turnīrs tradicionāli tiek rīkots valstī un stadionos, kas gadu vēlāk uzņems Pasaules kausa finālturnīru. Tajā piedalās sešu konfederāciju labākās izlases, kā arī Pasaules kausa īpašniece un sacensību saimniece.

Pirms četriem gadiem, kad iepriekšējo reizi tika aizvadīts šis turnīrs, tajā savās mājās uzvarēja Brazīlija, tiekot pie trešā panākuma pēc kārtas, jo brazīlieši Konfederāciju kausu ieguva arī 2005. un 2009.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu