Zībarts: Daudzi neticēja, ka mēs to paveiksim

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Daudzi neticēja, ka Latvijas sieviešu basketbola izlasei izdosies Eiropas čempionātā uzrādīt augstvērtīgu rezultātu un kvalificēties Pasaules kausa finālturnīram, uzskata valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

Latvijas basketbolistes svētdien Čehijā notikušo Eiropas čempionātu noslēdza ar izcīnītu sesto vietu un arī iegūtu ceļazīmi uz nākamā gada Pasaules kausa finālturnīru, kas notiks Spānijā. Līdz šim Latvija šādā turnīrā nav spēlējusi.

«Jāuzlādē baterijas, bet pašlaik ir grūti aptvert paveikto - domāju, ka maz kas ticēja, ka mēs to izdarīsim, tāpēc vēl lielāks prieks. Labākā spēle, domāju, bija pret Serbiju - kvalitatīvi iesākām un pēc tam parādījām raksturu, noturot spēli vienā līmenī. Tobrīd mums vēl spēku bija pietiekoši daudz, lai varētu variēt spēlētājas,» pēc atgriešanās Latvijā teica Zībarts.

Pēdējā mačā par piekto vietu Zībarts izmantoja plašāku spēlētāju rotāciju.

«Pēdējā mačā, kad centāmies iesaistīt vairāk jaunās meitenes, sniegums neizdevās tik labs, un varēja redzēt, ka enerģijas līmenis ar katru spēli palika arvien mazāks.

Pret jebkuru izlasi cīnījāmies ar pārspēku auguma centimetros, bet ir ļoti grūti pret tādām komandām darboties un nākamajā dienā atkal doties laukumā,» skaidroja treneris.

Finālturnīra sākumā Latvijas izlases rindās teicamu sniegumu demonstrēja Elīna Babkina, kura trešajā mačā guva traumu.

«Čempionāta sākumā nebija uzsvars uz Elīnu, bet izveidojās tāda situācija un viņa ļoti labi to izmantoja, uzbrūkot ar augstu procentu. Viņa uzbrukumā spēlēja ļoti labi. Elīna centās doties laukumā arī pārējos mačos. Arī cīņā pret Itāliju bija redzams, ka viņa dalīja labas piespēles.

Kad Elīna izkrita, pielāgojāmies situācijai, meklējām atkal nākamo risinājumu, kā turpināt cīnīties, un nekad nepadevāmies,» secināja Zībarts.

Visu sagatavošanās ciklu vienība cīnījās ar traumu epidēmiju, tāpēc starp basketbolistēm nebija nopietnas konkurences par vietu sastāvā. Starp izlases kandidātēm sākotnēji tika iekļautas 18 basketbolistes, tomēr jau trešajā treniņu nedēļā uz vietu sastāvā palika vien 13 kandidātes.

«Daudzām meitenēm bija sezonas laikā iegūtas traumas, bet lielākā treniņprocesā iegūtā trauma bija Ditas Rozenbergas savainojums.

Ceru, ka nākamvasar mums visas spēlētājas būs veselas, radot konkurenci par vietu sastāvā.

Domāsim, kā varam nokomplektēties, jo visām ASV studējošajām septembrī jau noteikti jābūt skolās, nezinu, vai universitātes nāks pretī un atļausies trenēties ar mums visu augustu un septembri,» stāstīja Zībarts.

Izcīnīta sestā vieta Eiropas čempionātā ir atkārtots Latvijas izlases otrais labākais sasniegums, jo šāda pozīcija tika izcīnīta arī 2007.gadā. Savukārt 2005.gadā komanda iekļuva pusfinālā un turnīru noslēdza ceturtajā pozīcijā.

Izcīnot ceļazīmi uz Pasaules kausu, Latvijas izlase sasniegusi visu laiku otru lielāko panākumu kopš dalības 2008.gada Pekinas olimpiskajās spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu