Fotostāsts: Formula-1 čempionāta posms Azerbaidžānā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Svētdien Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku ar austrālieša Daniela Rikjardo uzvaru noslēdzās Formula 1 pasaules čempionāta astotais posms.

Red Bull Racing pilots Rikjardo finišā par tikai 3,9 sekundēm apsteidza Mercedes komandas braucēju Valteri Botasu no Somijas. Tikmēr trešo vietu sacensībās Baku pārsteidzoši izcīnīja kanādietis Lenss Strolls no Williams vienības. Tikmēr čempionāta līderu Sebastjana Fetela un Lūisa Hamiltona (attiecīgi Ferrari un Mercedes) starpā brīdī, kad trasē bija devusies drošības mašīna, notika saķeršanās. Vispirms Hamiltons nedaudz piebremzēja un Fetels ietriecās brita bolīdā, bet pēc tam, lai paustu sašutumu par notikušo, vācietis piebrauca konkurentam sānos un, aktīvi žestikulēdams ar rokām, apzināti uztriecās viņa formulai.

Par šo izgājienu Fetelam tika piešķirts desmit sekunžu sods, tomēr finišā Ferrari pilots, rūtoto karogu sasniedzot ceturtajā pozīcijā, tāpat bija ātrāks par Hamiltonu, kurš Baku izcīnīja piekto vietu.

Pēc 2017.gada F-1 čempionātā aizvadītiem astoņiem posmiem līderis aizvien ir Fetels (153 punkti). Hamiltons ir otrais ar 139 punktiem, bet trešais ir Botass (111 punkti).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu