Neilands pirmo reizi karjerā kļūst par Latvijas čempionu grupas braucienā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Riteņbraucējs Krists Neilands, kurš ikdienā pārstāv «Israel Cycling Academy» komandu, svētdien Talsos pirmo reizi tika kronēts par Latvijas čempionu grupas braucienā.

Tikmēr U-23 vecuma konkurencē nepārspēts palika Deins Kaņepējs, kamēr starp amatieriem ātrākais bija Kalvis Eisaks.

Elites un U-23 grupas pārstāvji svētdien mērojās spēkiem 182 kilometru garajā distancē. Jau sākuma aplī, kas veda pa Talsu pilsētās ielām un apvedceļu, vadībā izvirzījās sešu sportistu liels atrāviens. Tajā iesaistījās trīs «Rietumu banka-Rīga» sportisti - Kaņepējs, Viesturs Lukševics un Māris Bogdanovičs. Ar šo trio atrāvienā kopā strādāja arī viens no galvenajiem favorītiem Neilands, Kaspars Serģis («Alpha Baltic»/«Maratoni.lv») un Raivis Sarkans («NN Sporta klubs»), kurš gan pēcāk no līderiem atpalika. Pirmajā lielajā aplī, kurā sportisti no Talsiem devās uz Sabili un atpakaļ, līderu sešinieks spēja iegūt trīs minūšu pārsvaru pār grupu, kurā bija tādi favorīti kā - Gatis Smukulis, Aleksejs Saramotins, Toms Skujiņš, Emīls Liepiņš un Andžs Flaksis.

Distances izšķirošā daļa tika veikta pa Talsu ielās izveidoto desmit kilometru garo apli, ko braucēji veica piecas reizes. Ja piecinieks Talsu apļos iebrauca kopā, aktīvi sastrādājoties, tad sekotāji jau bija sadalījušies. Aktīvu pakaļdzīšanos Neilanda grupai uzsāka individuālā brauciena uzvarētājs Aleksejs Saramotins no UCI Pasaules tūres komandas «Bora-Hansgrohe», ar kuru kopā bija arī Emīls Liepiņš («Rietumu banka-Rīga»). Pēc pirmā apļa atstarpe bija viena minūte un 30 sekundes. Turpinājumā Saramotina un Liepiņa tandēmu panāca Smukulis, kā arī Andris Vosekalns. Tikmēr Skujiņš un Flaksis jau atpalika vairāk nekā par trim minūtēm.

Izšķirošie notikumi cīņā par uzvaru notika priekšpēdējā apļa laikā, kad no līdera piecinieka atrāvās Neilands. 22 gadus vecais kuldīdznieks ieguva nelielu, bet stabilu pārsvaru. Lieliski veicot arī pēdējo apli, Krists tuvojās finišam un izcīnīja uzvaru.

Šī ir Neilanda pirmā uzvara Latvijas čempionātā, iepriekš viņš pirmais bija U-23 vecuma grupā.

Svētdien distancē Neilands pavadīja četras stundas, 12 minūtes un 29 sekundes.

Lieliski aizvadot pēdējos kilometrus, augsto otro vietu izcīnīja Serģis, kurš no uzvarētāja atpalika par 16 sekundēm. Tas ir sportista lielākais panākums viņa karjerā. Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa pagājušā gada vicečempions Lukševics, kurš Neilandam zaudēja 25 sekundes.

Labāko sešiniekā elites grupā ierindojās arī Bogdanovičs, Vosekalns un Emīls Liepiņš. No pārējiem favorītiem elites grupā Saramotinam septītā, Smukulim astotā, Skujiņam devītā, bet Flaksim desmitā vieta.

Trešdien par Latvijas čempionu individuālajā braucienā pirmo reizi kļuva Aleksejs Saramotins, kamēr dāmām elites grupā trešo gadu pēc kārtas uzvarēja Lija Laizāne. Pēcāk ceturtdien viņa bija labākā arī grupas braucienā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu