HK «Kurbads» rīkos Kontinentālā kausa posmu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jāņu dienā Bratislavā (Slovākija) notika ikgadējā Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) sanāksme par Kontinentālā kausa izcīņas rīkošanas tiesībām. Pēc sekmīgas Toma Hartmaņa prezentācijas cīņā ar Polijas «GKS Tychy» un Igaunijas «Narva» komandām, īpaša žūrija lēma par labu HK «Kurbads» kandidatūrai, vēsta vienība.

Līdz ar to pēc 9 gadu pārtraukuma Latvijā norisināsies Kontinentālā kausa posms.

Otrās kārtas turnīrs Rīgā gaidāms no 20. līdz 22. oktobrim «Kurbads» ledus hallē. B grupā bez «Kurbada» sacentīsies arī «Narva» (Igaunija), «Donbass» (Ukraina) un «Tychy» (Polija).

B apakšgrupas uzvarētāja iekļūs turnīra trešās kārtas D apakšgrupā, kas 17. - 19. novembrī sacentīsies Dānijā. Šajā grupā būs arī mājiniece «Rungsted», vārtsarga Ervīna Muštukova pārstāvētā Lielbritānijas komanda Šefīldas «Steelers» un Minskas «Junostj» no Baltkrievijas.

Savukārt otrā posma C apakšgrupas cīņas notiks Rumānijā, kur sacentīsies mājiniece Brašovas «Corona», Miškolcas «Jegesmedvek» (Ungārija), Sansevastjanas «Txuri Urdin» (Spānija) un kāda no A apakšgrupas uzvarētājām. A grupas komandas septembra beigās spēkosies Serbijas galvaspilsētā Belgradā, savā starpā sacenšoties mājiniecei «Crvena Zvezda», Sofijas «Irbis-Skate» (Bulgārija), Stambulas «Zeytinburnu» (Turcija) un Reikjavīkas «Esja» (Islande).

Labākā C grupas komanda turpinājumā sacentīsies E apakšgrupā, kas savas spēles aizvadīs Itālijā. Šajā grupā būs Grenobles «Bruleurs de Loups» (Francija), Astanas «Nomad» (Kazahstāna) un mājiniece «Ritten Sport».

Pēcāk D un E apakšgrupu divas labākās komandas kvalificēsies IIHF Kontinentālā kausa finālam, kas notiks nākamā gada 12.-14.janvārī.

Šogad par šī turnīra čempioni kļuva Lielbritānijas hokeja klubs Notingemas «Panthers», kas finālā pieveica «Ritten Sport» ar latviešu uzbrucēju Jāni Spruktu sastāvā.

«Šī mums būs iespēja pierādīt savas prasmes visaugstākā līmeņa turnīru organizēšanā arī nākotnē,» pauž «Kurbads». «Jauna sezona, jauni uzdevumi! Ar šo mirkli jau sākam gatavošanos šim Latvijas hokejam nozīmīgajam notikumam.»

Kontinentālā kausa uzvarētāji iegūst tiesības spēlēt Čempionu līgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu