NHL draftā «Devils» ar pirmo numuru izvēlas Šveices jauno talantu Hišeru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) šī gada draftā Ņūdžersijas «Devils» komanda ar pirmo numuru piektdien izraudzījās Šveices hokeja jauno talantu Niko Hišeru, kurš līdz ar to kļuvis par pirmo šveicieti, kuram tikusi šāda atzinība.

Piektdien 2017.gada NHL draftā klubi veica tikai pirmās kārtas izvēles, kurā neviens Latvijas hokejists netika izraudzīts, taču sestdien notiks arī pārējo sešu kārtu drafta procedūra.

Patlaban 18 gadus vecais centra uzbrucējs pērn debitēja Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) čempionātā, nospēlējot 15 mačus «Bern» komandas rindās, izceļoties arī ar vienu vārtu guvumu, bet šo sezonu Hišers aizvadīja Kvebekas Junioru hokeja līgas (QMJHL) komandā Halifaksas «Mooseheads», 57 mačos izceļoties ar 38 gūtiem vārtiem un 48 rezultatīvām piespēlēm.

«Man trūkst vārdu un nezinu, ko lai saka. Sajūtas ir neaprakstāmas,» pēc drafta sacīja laimīgais Hišers.

Līdz šim visaugstāk draftētais šveicietis bija Nino Nīderreiters, kuru 2010.gadā ar piekto numuru izvēlējās Ņujorkas «Islanders».

«Devils» komandai NHL drafta pirmās izvēles tiesības bija pirmo reizi kluba vēsturē.

Pirms drafta daudzi eksperti prognozēja, ka ar pirmo numuru tiks izvēlēts kanādiešu centra spēlētājs Nolans Patriks, tomēr «Devils» izvēlējās Hišeru, kamēr Patriku ar otro numuru nodraftēja Filadelfijas «Flyers» komanda.

Savukārt kā trešo Dalasas «Stars» izvēlējās somu aizsargu Miro Heiskanenu, bet kopumā pirmajā kārtā tika izvēlēti 14 eiropieši, tostarp seši somi, kas arī ir jauns šīs valsts rekords, četri zviedri, divi čehi, kā arī pa vienam šveicietim un krievam. Tikmēr lielākā piekrišana bija kanādiešiem, jo pirmajā kārtā tika izvēlēti 12 hokeja dzimtenes jaunie talanti.

Pirmo reizi NHL draftā piedalījās līgas jaunpienācēja Lasvegasas «Golden Knights», kas ar sesto numuru izvēlējās kanādiešu uzbrucēju Kodiju Glasu. Pirmajā kārtā Lasvegasas komandai bija vēl divas izvēles iespējas, kuras tika iemainītas darījumos ar citām komandām.

Savukārt Latvijas hokejista Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo «Sabres» ar astoto numuru izvēlējās amerikāņu uzbrucēju Keisiju Mitelstadu. Girgensons joprojām ir ar visaugstāko numuru draftētais Latvijas hokejists, jo 2012.gadā «Sabres» viņu izvēlējās kā četrpadsmito.

Pērn NHL draftā no Latvijas hokejistiem tika izraudzīts tikai uzbrucējs Rodrigo Ābols, kuru izvēlējās Vankūveras «Canucks» komanda, taču šonedēļ viņš noslēdza divu gadu līgumu ar Zviedrijas augstākās līgas komandu «Orebro».

Kopumā NHL draftēti ir 35 Latvijas hokejisti, bet iepriekšējo piecu gadu laikā draftā izraudzīti deviņi Latvijas hokejisti.

Aprīlī, kad NHL centrālais skautu birojs publicēja pēdējo drafta prognozi, Eiropā spēlējošo hokejistu sarakstā bija arī četri Latvijas puiši - Emīls Ģēģeris, Lukass Sičevs, Roberts Kaļķis un Deniss Smirnovs.

Draftēšana NHL komandās negarantē līguma noslēgšanu. Statistika liecina, ka 60% no draftētajiem spēlētājiem tā arī neaizvada nevienu NHL spēli.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu