«Knicks» draftā netiek pie Porziņģim līdzīgā Markanena un izraugās franču aizsargu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latvieša Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas «Knicks» komanda ceturtdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā ar astoto numuru izvēlējās Francijas saspēles vadītāju Franku Nilikinu.

Pirms drafta tika plaši uzskatīts, ka «Knicks» varētu izraudzīties 20 gadus veco somu uzbrucēju Lauri Markanenu, kura spēles stils tika salīdzināts ar Porziņģi, tomēr noslēgumā viņu ar septīto numuru izvēlējās Čikāgas «Bulls».

Savukārt ar astoto numuru šī gada draftā izvēlējās «Knicks», kuras īpašumā nonāca tikai 18 gadus vecais Beļģijā dzimušais franču aizsargs Nilikina, kurš savu profesionāļa karjeru iesācis Francijas klubā «Strasbourg».

Zīmīgi, ka pašlaik Francijas čempionātā notiek finālsērija, kurā piedalās arī «Strasbourg». Dažas stundas pēc drafta Nilikinam iecerēts doties atpakaļ uz šo valsti, lai palīdzētu vienībai cīņā par zeltu.

Tikmēr ar pirmo numuru šī gada NBA draftā tika izraudzīts tikai 19 gadus vecais aizsargs Markels Fulcs, kurš nonāca Filadelfijas «76ers» īpašumā. Iepriekšējā sezonā viņš teicami debitēja Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā. Pārstāvot Vašingtonas universitātes vienību «Huskies», viņš vidēji mačā iemeta 23,2 punktus, veica 5,9 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 5,7 atlēkušās bumbas.

Jau trešo gadu pēc kārtas NBA draftā izvēlējās Losandželosas «Lakers» komanda, kas paņēma plaši apspriesto saspēles vadītāju Lonzo Bolu.

Savukārt ar trešo numuru Bostonas «Celtics» izraudzījās uzbrucēju Džeisonu Tatumu.

Drafta vakarā notika arī skaļš darījums, kurā «Bulls» savu zvaigzni Džimiju Balteru un 16.kārtas izvēli aizmainīja uz Minesotas «Timberwolves», pretī par to saņemot talantīgo Zeku Lavīnu, Krisu Danu un drafta septīto numuru, ar kuru tika izraudzīts Markanens.

Neilgi pirms NBA drafta izskanēja informācija, ka 21 gadu vecais Porziņģis varētu nokļūt Bostonas «Celtics» komandā, tomēr «Knicks» prasītā cena esot bijusi pārāk augsta.

Kā, atsaucoties uz informācijas avotiem, vēstīja vairāki mediji, «Knicks» par latvieti no «Celtics» prasījusi trešās izvēles tiesības šī gada draftā, 2018.gada drafta pirmās kārtas tiesības, ko tā savulaik ieguvusi no Bruklinas «Nets» komandas, kā arī spēlētājus Dželinu Braunu un Džeju Krauderu.

Porziņģis vairākkārt izteicies, ka vēlas «Knicks» komandā pavadīt visu savu NBA karjeru, tomēr spēlētājs, būdams vīlies par klubā notiekošo, neieradās uz sezonas noslēdzošo tikšanos ar tā vadību un tagad skaļāk kā jebkad iepriekš aktualizējušās runas, ka nākamo sezonu latvietis jau varētu sagaidīt citā komandā.

Sagaidāms, ka šī gada NBA draftā tiks izraudzīts arī Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks. Tāpat izvēlēts varētu tikt Rolands Šmits.

Līdz šim NBA drafta vēsturē ir izraudzīti četri Latvijas basketbolisti. 2004.gadā ar kopējo 11.numuru Goldensteitas «Warriors» izraudzījās Andri Biedriņu, bet 2011.gadā ar 42.numuru Indiānas «Pacers» izvēlējās Dāvi Bertānu, kurš gan uzreiz pēc tam nonāca Sanantonio «Spurs» paspārnē. Savukārt 2013.gadā Jāni Timmu ar 60.numuru izraudzījās Memfisas «Grizzlies», lai gan tagad tiesības uz latvieti pieder Orlando «Magic» komandai. Tikmēr visaugstāk izraudzītais latvietis ir nu jau par zvaigzni kļuvušais Kristaps Porziņģis, kuru ar ceturto numuru 2015.gada draftā izvēlējās Ņujorkas «Knicks».

Arī NBA spēlējuši līdz šim ir četri latvieši - Gundars Vētra, kurš 90.gadu sākumā neilgu brīdi pārstāvēja Minesotas «Timberwolves», Biedriņš, Porziņģis un kopš šīs sezonas arī Bertāns.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu