Video: Šūmahers reiz atklāja, kādēļ nekad nebrauktu IndyCar

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Gadsimta sākumā, kad Mihaēls Šūmahers bija Formula 1 galvenā zvaigzne un izcīnīja piecus čempiona titulus pēc kārtas, viņam tika uzdots jautājums, vai viņš neapsver iespēju braukt senākajās autosporta sacensībās ASV - Indy500.

Indy500 sacensības Indianapolisā tiek rīkotas kopš 1911.gada, tomēr gadsimta sākumā par pasaulē labāko autosportistu atzītais Šūmahers nejuta aicinājumu tajās piedalīties. Un, lai gan IndyCar formulas ātruma un veiktspējas ziņā ir stipri līdzīgas F-1 bolīdiem, viņš arī paskaidroja, kādēļ.

«Tas ir solis atpakaļ no Formula 1, turklāt šīs sacensības ir pārāk bīstamas. Ātrums, kādā formulas brauc, ir milzīgs, un ir avārijas, kuras šasija nespēj izturēt. Tas nozīmē, ka kājas būs lauztas vai pat vēl traģiskāk. Tā ka es tam neredzu jēgu, un man arī nekas nav jāpierāda. Neredzu nekādu izaicinājumu,» reiz intervijā sacīja Šūmahers un piebilda, ka tie piloti, kas no F-1 pāriet uz IndyCar, reti kad «izdzīvo», bet tie IndyCar piloti, kuri sāk braukt F-1, nespēj turēt līdzi.

Jau ziņots, ka septiņkārtējais F-1 pasaules čempions 2013.gada 29.decembrī piedzīvoja kritienu slēpošanas laikā, kā rezultātā guva smagas galvas traumas. Šūmahers ilgstoši atradās mākslīgā komā, taču pēc pamošanās aizvien nav rādījies sabiedrībā.

Nobeigumā var piebilst, ka pēdējais Formula 1 pilots, kurš izmēģinājis spēkus IndyCar seriālā, turklāt tieši Indy500 sacensībās, ir spānis Fernando Alonso. Interesanti, ka divkārtējais F-1 pasaules čempions savās debijas sacensībās demonstrēja pārsteidzošu ātrumu un kādu brīdi pat bija līderis, tomēr neilgi pirms finiša pievīla viņa formulas tehnika, kam sekoja izstāšanās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu