Latvijas basketbolistes EČ astotdaļfinālā tiksies ar 2015. gada čempioni Serbiju

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe

Latvijas nacionālā sieviešu basketbola izlase Eiropas čempionāta (EČ) astotdaļfinālā otrdien spēkiem mērosies ar 2015. gada čempioni Serbiju, noskaidrojies pēc apakšgrupu turnīra noslēdzošajām cīņām. Mačs Prāgā sāksies plkst.19 pēc Latvijas laika. To tiešraidē pārraidīs televīzijas kanāls TV6.

C apakšgrupas mačā Francija ar rezultātu 70:63 (14:19, 21:11, 14:22, 21:11) pārspēja Grieķiju, līdz ar to kļuva zināms, ka otro vietu šajā apakšgrupā ieņems Serbija.

C apakšgrupā ar trim uzvarām trīs spēlēs pirmo vietu ieņēma Francija, bet pārējām trim vienībām - Serbijai, Grieķijai un Slovēnijai bija pa vienai uzvarai, bet, ņemot vērā savstarpējo spēļu rezultātus, serbietes bija otrās, grieķietes trešās, bet slovēnietes ieņēma ceturto vietu.

C apakšgrupas otrās vietas ieguvēja Serbija astotdaļfinālā spēkosies ar D apakšgrupas trešās vietas ieguvēju Latviju. Šī pāra uzvarētāja ceturtdaļfinālā tiksies ar Spānijas valstsvienību.

Abas izlases savā starpā spēkojās arī pirms diviem gadiem, apakšgrupu turnīra mačā Latvijai ciešot zaudējumu ar 60:76. Zīmīgi, ka aizpērn tieši no Serbijas izlases bija atkarīgs, vai Latvija varēs sasniegt otro kārtu, taču apakšgrupas noslēdzošajā mačā serbietes cieta smagu zaudējumu Krievijai, kas aizšķērsoja Latvijas izlases ceļu uz nākamo posmu.

Latvietes savā apakšgrupas pēdējā spēlē aizvadīja neveiksmīgas noslēdzošās minūtes un ar rezultātu 58:62 (10:16, 23:19, 18:9, 7:18) piekāpās Beļģijai.

D apakšgrupā ar trim uzvarām trīs spēlēs triumfēja Beļģija, Krievijai bija divas uzvaras, Latvijai viens panākums, bet Melnkalne turnīru noslēdza ar trim zaudējumiem.

Latvijas komandas spēles Eiropas čempionātā

  • 16. jūnijā plkst.16.00 - ar Krieviju 59:71
  • 17. jūnijā plkst.13:30 - ar Melnkalni 76:55
  • 19. jūnijā plkst.13:30 - ar Beļģiju 58:62
  • 20. jūnijā plkst.19.00 - ar Serbiju

2.posmā (20.jūnijs) – grupu 2. un 3. vietu ieguvējas izspēlē astotdaļfināla mačus (A2-B3, B2-A3, C-2-D3, D2-C3);

3.posmā (22.-25.jūnijs) – ceturtdaļfināli, pusfināli un finālspēles.

Latvijas komanda Eiropas čempionāta finālturnīrā spēlē septīto reizi pēc kārtas. Līdz šim labākais rezultāts bijusi 4. vieta 2007. gadā. Vēl trīs reizes spēlēts ceturtdaļfinālā.

Latvijas basketbola izlases sastāvs 2017.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā: Elīna Babkina (Madrides C.R.E.F. HOLA, Spānija), Ilze Jākobsone («Vega 1»/«Liepāja»), Ieva Krastiņa, Gunta Baško-Melnbārde (abas - «TTT Rīga»), Kate Krēsliņa (Fordhemas Universitāte, NCAA), Kitija Laksa (Dienvidfloridas Universitāte, NCAA), Paula Strautmane (Kvinipiakas Universitāte, NCAA), Anete Šteinberga (Brenas «Mithra Castors», Beļģija), Aija Putniņa («Stambulas Universitāte»), Kristīne Vītola (Stambulas «Galatasaray»), Aija Brumermane («Dunkerque Malo», Francija), Anna Dreimane (Kolorādo Štata universitāte, NCAA).

Lai turpinātu cīņu par medaļām un iespēju kvalificēties nākamā gada Pasaules kausa izcīņai, apakšgrupā jāiekļūst pirmajā trijniekā. Pirmās vietas ieguvēja uzreiz sasniegs ceturtdaļfinālu, kamēr otro un trešo pozīciju īpašnieces spēkosies astotdaļfinālā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu