Gulbis ATP rangā noslīd uz sestā simta beigām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Pēdējā laikā ļoti neveiksmīgi spēlējošais Latvijas tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP rangā, kas publicēts pirmdien, noslīdējis jau uz 576.vietu.

Pēc neveiksmīgā Francijas atklātā čempionāta, kur Gulbis zaudēja pirmajā kārtā un nespēja aizstāvēt pērn izcīnītos punktus, latvietis rangā piedzīvoja ievērojamu lejupslīdi un nokrita uz 494.vietu. Līdz ar to viņš zaudēja Latvijas pirmās raketes godu, bet šonedēļ viņš atkritis vēl par 82 pozīcijām.

Tiesa, 28 gadus veco Gulbi pašlaik nomāc arī veselības problēmas, kuru dēļ viņš atsaucis dalību pāris «Challenger» raudzes turnīros.

Gulbim pēdējā laikā bijušas lielas problēmas ar veselību. Viņš februārī atgriezās kortā pēc ilgstošas traumas ārstēšanas, taču arī pēc tam sportistam veselības likstu dēļ nācās atteikties no dalības vairākos turnīros. Šosezon latvietis piedalījies tikai astoņās spēlēs, gūstot divas uzvaras.

Tik zemu pasaules rangā kā šobrīd Gulbis nav atradies kopš savas profesionāļa karjeras sākuma.

Tikmēr jaunā Latvijas pirmā rakete Lībietis pasaules rangā pašlaik atrodams 467.vietā, zaudējot piecas pozīcijas. Viņa pārsvars pār valsts otro numuru pašlaik ir jau 28 punkti, un viņš, visticamāk, valsts pirmās raketes godu saglabās vēl kādu laiku.

Savukārt Mārtiņš Podžus pasaules rangā atguvis trīs vietas un tagad ieņem 793.pozīciju.

Vēl Krišjānis Stabiņš ieņem 913.pozīciju, Rūdolfs Mednis atrodas 1558.vietā, kamēr Rihards Emuliņš meklējams 1644.pozīcijā. Savukārt Jānis Podžus ieņem 1835.vietu, kamēr Artūrs Lazdiņš pašlaik atrodas 2067.pozīcijā.

Tikmēr ATP ranga pirmajā desmitniekā lielas izmaiņas nav notikušas. Pirmais numurs vēl joprojām ir brits Endijs Marejs, kamēr otro vietu ieņem pieredzējušais spānis Rafaels Nadals, kurš pirms nedēļas jau desmito reizi tika kronēts par «French Open» čempionu.

Spānijas tenisists kļuvis par pirmo spēlētāju vēsturē, kurš atklātajā ērā vienā «Grand Slam» turnīrā spējis uzvarēt desmit reižu. Šogad viņš šajā turnīrā nezaudēja nevienā setā, kas viņam izdevies jau trešo reizi.

Savukārt Šveices pārstāvis Stans Vavrinka saglabājis pasaules ranga trešo vietu, kamēr ceturtais ir serbu tenisists Novāks Džokovičs, kurš nespēja aizstāvēt pērn izcīnītos Francijas atklātā čempionāta titulu, nepārvarot ceturtdaļfināla barjeru.

Piektajā vietā joprojām ir šveiciešu leģenda Rodžers Federers, kurš pēc vairāk nekā divu mēnešu pauzes tagad ir atgriezies apritē, bet sestais ir Kanādas pārstāvis Milošs Raoničs, kamēr viņam seko horvāts Marins Čiličs, bet astotais ir austrietis Dominiks Tīms.

Tikmēr pirmo desmitnieku noslēdz japānis Kei Nišikori un francūzis Žo-Vilfrīds Tsonga, kurš no pirmā desmitnieka izstūmis Vācijas talantu Aleksandru Zverevu.

Pafājušajā nedēļā norisinās divi ATP raudzes turnīri. Hertogenbošas «ATP World Tour 250» turnīrā svētdien tika aizvadīts gados vecākais fināls kopš 1976.gadā un tajā 34 gadus vecais Žils Millers no Luksemburgas ar 7-6 (7:5), 7-6 (7:4) uzveica 38 gadus veco horvātu Ivo Karloviču. Millers guva vien otro titulu karjerā, sekojot janvārī piedzīvotajam triumfam Sidnejā.

Tikmēr Štutgartes «ATP World Tour 250» sērijas turnīrā svētdien triumfēja francūzis Lika Pujs, kurš finālā ar 4-6, 7-6 (7:5), 6-4 pārspēja spāni Felisiano Lopesu. 23 gadus vecais Francijas tenisists ieguva trešo ATP titulu karjerā, bet pirmo uz zāles.

Savukārt ATP dubultspēļu rangā Lībietis atguvis divas vietas un ieņem 276.pozīciju, Stabiņš ir 1042.vietā, kuram 1132.pozīcijā seko Mednis. Savukārt 1277.vietā ir J.Podžus, kamēr M.Podžus ieņem 1306.pozīciju, bet 18 gadus vecais Roberts Grīnvalds atrodams 1484.vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu