Eihmanis un Švanka aizstāv Latvijas Amatieru golfa čempionu titulus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Golfa federācija

Roberts Eihmanis un Anna Diāna Švanka svētdien «Ozo Golf Club» laukumā uzvarēja 30. Latvijas Amatieru golfa čempionātā, papildinot jau iepriekš kuplo titulu sarakstu prestižākajā nacionālajā turnīrā. Eihmanis kļuva par pieckārtēju čempionu, turpretim Švanka triumfēja karjerā trešo reizi, informē Latvijas Golfa federācija (LGF).

Eihmanis trīs dienu ilgajā cīņā par čempiona lauriem bija pārliecinoši pārāks, aiz sevis trijniekā atstājot Reinholdu Pīrāgu un Kārli Broderu, kurš Latvijas čempionātā arī uzvarējis piecas reizes karjerā. Trīs kārtu summā Eihmanis pirmo vietu nodrošināja ar 223 sitieniem jeb septiņiem sitieniem virs teorētiski nepieciešamās normas (PAR). Broders un Pīrāgs no uzvarētāja atpalika 13 sitienus, bet labāks pēdējās kārtas rezultāts otro vietu nodrošināja Pīrāgam.

Pārliecinoši labāko rezultātu Eihmanis sasniedza sacensību pēdējā dienā, nospēlējot ar -3 zem PAR un neatstājot sāncenšiem izredzes cīņā par uzvaru. Pirms turnīra pēdējās dienas Eihmanis bija līderis ar tikai divu sitienu pārsvaru pār tuvāko konkurentu Broderu. Eihmanis Latvijas čempionātos ir nepārspēts kopš 2014.gada, un nākotnes plānus viņš saista ar karjeru profesionālajā golfā.

Tikpat pārliecinošu uzvaru sieviešu konkurencē nodrošināja Švanka ar 218 sitieniem jeb +2 virs PAR, kas Kembela universitātē ASV ar golfa stipendiju studējušajai golferei ļāva izcīnīt trešo Latvijas amatieru čempiones titulu pēc kārtas. Uzvarētājai 11 sitienus zaudēja otrās vietas ieguvēja Linda Dobele, bet trešā ar +26 virs PAR bija Indra Eniņa.

Sezonas turpinājumā Eihmanis gatavojas doties uz Vāciju un amatiera statusā spēlēt zemāka ranga profesionālā tūrē ar cerību gūt panākumus, kas ļautu pakāpties uz augstāku līmeni profesionālā golfa sacensībās.

Roberts Eihmanis: «Pēdējā sacensību dienā nospēlēju ļoti labi, nospēlēju mīnusā un esmu apmierināts. Tagad plānoju doties uz Vāciju spēlēt trešā līmeņa profesionālā tūrē kā amatieris. Ja izdosies uzvarēt trijos turnīros vai iekļūt sezonas TOP 10, varēs pakāpties uz augstāku līmeni. Profesionāļa karjera ir pats galvenais, uz ko pašlaik koncentrēšos. Ja izdosies, uz sesto Latvijas Amatieru čempiona titulu droši vien nepretendēšu.»

Savukārt Švankai sekmīga izvērtās atgriešanās mājās pēc ASV veiksmīgi noslēgtās studentu sporta sezonas. Pārliecinoši uzvarējusi nacionālajā amatieru čempionātā, golfere vēl izvērtē, kuros turnīros Eiropā līdz vasaras beigām startēt.

Anna Diāna Švanka: «Ļoti priecājos par uzvaru, protams, rezultāts varēja būt labāks, bet kopumā esmu apmierināta. Bija ļoti patīkami spēlēt mājās savējo vidū, kas sniedz pavisam citas sajūtas. Čempionāta gaitā tiecos sacensties ar sevi un sasniegt labāku rezultātu nekā iepriekš, tādēļ motivācija visu turnīra laiku bija augsta. Šogad nospēlēju stabilāk, bet vēl gribētu uzlabot savu īso spēli, lai sistu tuvāk karodziņam, un tad būtu vieglāk arī trāpīt ripinājumus.»

Atsevišķi handikapa ieskaitē dažādās ieskaites grupās par uzvarētājiem kļuva Dāvis Tunsts, Anna Diāna Švanka, Arvo Grišulis un Laura Cine. Čempionātā startēja gandrīz simt dalībnieku.

Visos aizvadītajos Latvijas amatieru čempionātos kopš 1995.gada ir piedalījušies tikai divi spēlētāji - Andris Keisels un Māris Gulāns, kuri startēja arī šoreiz un saņēma īpašas balvas.

UZZIŅAI: Latvijas Amatieru čempionāts ir augstākā līmeņa amatieru sacensības Latvijā, kuras organizē Latvijas Golfa federācija (LGF) sadarbībā ar «Ozo» golfa klubu. Latvijas nacionālais čempionāts pirmo reizi notika 1987.gadā Zviedrijā, no 1995. līdz 1997. gadam uzvarētājus noteica Nītvaljas laukumā, Igaunijā, bet Latvijā sacensības notiek kopš 1998.gada.

Golfā amatierisms nav meistarības līmeņa, bet gan spēlētāja statusa apliecinājums. Nacionālie amatieru čempionāti ir vienas no prestižākajām ikgadējām sacensībām arī tradicionālajās golfa lielvalstīs.

Latvijas Amatieru čempionāta rezultāti

Vīrieši

1. Roberts Eihmanis (76-78-69) +7 virs PAR
2. Reinholds Pīrāgs (76-82-78) +20
3. Kārlis Broders (79-77-80) +20

Sievietes

1. Anna Diāna Švanka (72-74-72) +2 virs PAR
2. Linda Dobele (76-77-76) +13
3. Indra Eniņa (84-76-82) +26

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu