Graudiņa/Kravčenoka pērn izcīnīto U-22 EČ titulu «noliek» pēc zaudējuma 1/4finālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: cev.lu

Talantīgās Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, kuras pērn uzvarēja U-22 vecuma grupas Eiropas čempionātā (EČ), sestdien šo titulu «nolika» zaudējot Austrijas pilsētā Bādenē notiekošā turnīra ceturtdaļfinālā.

Latvijas volejbolistes, kuras turnīrā ir izliktas ar sesto numuru, vispirms sestdien astotdaļfināla mačā 48 minūtes ilgušā cīņā ar 2-1 (20:22, 21:15, 15:9) uzveica somietes Idu Sinisalo un Nīnu Ahtiainenu, kurām turnīrā bija devītais numurs.

Savukārt ceturtdaļfinālā Graudiņa un Kravčenoka vēl vienā sīvā cīņā ar 0-2 (19:21, 20:22) cieta neveiksmi pret šveicietēm Dunju Gersoni un Esmē Bēbneri no Šveices, kurām ir trešais numurs.

Līdz ar to Latvijas duets sacensības noslēdza dalītā piektajā vietā.

Graudiņa un Kravčenoka iepriekšējās divās dienās apakšgrupu kārtā uzvarēja visās trīs cīņās un uzreiz iekļuva «play-off» otrajā kārtā.

Tikmēr Latvijas pludmales volejbolisti Kristaps Šmits un Mihails Samoilovs sestdien cieta neveiksmi astotdaļfinālā un turnīru noslēdza dalītā devītajā vietā.

Latvijas duets, kurš turnīrā izlikts ar 16.numuru, vispirms sestdien «play-off» pirmajā kārtā ar 2-0 (21:16, 21:19) uzveica Botondu Olāhu un Balāšu Benku no Ungārijas, kuriem bija 29.numurs.

Savukārt astotdaļfināla mačā viņi ar 0-2 (17:21, 11:21) cieta neveiksmi pret norvēģiem Matīasu Berntsenu un Annešu Berntsenu Molu, kuriem turnīrā ticis augstais otrais numurs, kas Šmitam un Samoilovam nozīmēja turnīra noslēgumu.

Apakšgrupu kārtā Šmits/Samoilovs izcīnīja divas uzvaras trīs mačos, kas viņiem A apakšgrupā deva otro vietu. Izšķirošajā cīņā par uzvaru grupā, kas ļautu izvairīties no izslēgšanas spēļu pirmās kārtas, viņi sīvā cīņā ar 1-2 (21:19, 17:21, 10:15) zaudēja ar pirmo numuru turnīrā izliktajiem austriešiem Moricam Pristaucam un Paulam Buhegeram.

Savukārt piektdien Eiropas čempionāts noslēdzās Paulai Ņečiporukai un Alisei Pētersonei, kuras savā apakšgrupā zaudēja visos trīs mačos un turnīru noslēdza dalītā 25.vietā, esot starp tām astoņām katras apakšgrupu vājākajām komandām, kuras izslēgšanas spēlēs neiekļuva.

Graudiņa un Kravčenoka pērn triumfēja Eiropas U-22 čempionātā, kas norisinājās Grieķijā, bet U-20 čempionātā viņas bija piektās. Savukārt Šmits un Samoilovs pērn ieņēma trešo vietu pasaules čempionātā U-19 vecuma grupas sportistiem.

Tāpat Graudiņa duetā ar Ņečiporuku 2015.gadā Rīgā uzvarēja Eiropas U-18 čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu