F-1 komanda «Force India» apsver nosaukuma maiņu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Lai būtu pievilcīgāka jauniem sponsoriem un gūtu starptautiskāku skanējumu, Pirmās formulas (F-1) autosacīkšu komanda «Force India» apsver iespēju mainīt savu nosaukumu, paziņojis tās vadītājs Vijajs Malja.

«Force India» komanda F-1 čempionātā ir pārstāvēta kopš 2008.gada ar domu piesaistīt indiešu sponsorus un pilotus. Tā kļuva par agrāko vienību «Jordan», «Midland» un «Spyker» mantinieci.

Komanda nemitīgi progresēja, līdz pagājušajā sezonā ierindojās ceturtajā vietā Konstruktoru kausa izcīņā, turklāt šajā pozīcijā ir arī šobrīd pēc septiņiem šīs sezonas posmiem.

Tomēr ar sponsoru atrašanu Indijā komandai pārāk spoži neveicas. Malja uzskata, ka komanda progresē, taču lielus, starptautiska mēroga sponsorus tā nevilina. «Tāpēc vajadzētu mainīt nosaukumu.»

Komandā uzskata, ka vēl svarīgāk būtu raudzīties, kā kopumā attīstīsies F-1 čempionāts ar tās jaunajiem īpašniekiem «Liberty» un kādu sacensību modeli tie izvēlēsies. Ja tas būs franšīzes modelis, līdzīgs kā Ziemeļamerikas sporta līgās, komandas nosaukums kļūtu sevišķi nozīmīgs.

Jau pirms 2016.gada sezonas «Force India» vēlējās startēt kā «Aston Martin Racing», taču darījums nojuka pēdējā brīdī.

Malja apstiprināja, ka jauns piedāvājums ir «uz galda» no sponsora, kas pretendē uz jaunu nosaukumu komandai, kā arī notiek sarunas ar vairākiem mazākiem naudas devējiem.

Indijas varas iestādes cenšas piedzīt no Maljas apmēram miljonu eiro, jo uzskata, ka tik daudz viņš ir parādā par «Kingfisher Airlines» sabrukumu 2013.gadā.

Pagājušā gada aprīlī Maljam tika atsaukta Indijas diplomātiskā pase un izdots aresta orderis. Kopš tā laika viņš apmeties uz dzīvi Apvienotajā Karalistē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu