NBA tenkas: Starpsezonā gaidāmas skaļas spēlētāju pārejas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Reuters/LETA/TVNET

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezona vēl tik tikko noslēgusies, bet jau sācies aktīvs darba periods klubu menedžeriem, menedžmentam, vadībai, domājot par nākamo sezonu. Jāsāk komplektēt sastāvus. Ziemeļamerikas mediji, sekojot līdzi jaunākajām baumām, publicē iespējamos basketbolistu tālākos ceļus. Šajā rakstā par skaļākajiem uzvārdiem.

Gordons Heivords - Bostonas «Celtics»

Izdevuma «The Vertical» basketbola apskatnieks Adrians Vojnarovskis vēsta, ka pagājušās regulārās sezonas Austrumu konferences spēcīgākā komanda Bostonas «Celtics» ļoti nopietni interesējas par Jūtas «Jazz» līderi Gordonu Heivordu.

Ja tiešām Heivords nonāktu «Celtics» rindās un no līdzšinējā sastāva ierindā paliktu tās līderi, tad starta piecnieks ar Everiju Bredliju, Džeju Krauderu, Elu Horfordu un Azeju Tomasu būtu viens no iespaidīgākajiem visā NBA.

27 gadus vecais Heivords iepriekšējā sezonā regulārajā čempionātā vidēji mačā guva 21,9 punktus, savāca 5,4 atlēkušās bumbas zem groziem un veica 3,5 rezultatīvas piespēles partneriem.

NBA viņš aizvadījis septiņas sezonas, no kurām tieši pēdējā bijusi visveiksmīgākā.

Tabo Sefološa un Pols Džordžs - Klīvlendas «Cavaliers»

Nule aizvadītās sezonas fināliste «Cavaliers» savu sastāvu varētu papildināt ar vienu no Atlantas «Hawks» līderiem Tabo Sefalošu. Tāpat tiek runāts par Pola Džordža pārcelšanos no Indiānas «Pacers» uz Klīvlendu. Tikmēr tā vietā «Cavaliers» vajadzētu «upurēt» Kevinu Lavu, kura atalgojums iepriekšējā sezonā bija vairāk nekā 21 miljons ASV dolāru.

Zeks Rendolfs - Goldensteitas «Warriors»

Pagaidām nav zināms, ko izvēlēsies čempionvienības «Warriors» līderis Kevins Durants, kas tika atzīts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju. Viņš pagājušajā gadā noslēdza līgumu pēc sistēmas 1+1.

«The Vertical» raksta, ka «Warriors» sastāvam varētu piesaistīt pieredzējušo Memfisas «Grizzlies» spēka uzbrucēju Zeku Rendolfu, kurš NBA aizvadījis jau 16 sezonas. Zaza Pačulija, Džaveils Makgī un Deivids Vests kļūs par brīvajiem aģentiem un, visticamāk, saņems no citām komandām ienesīgākus līgumus, nekā piedāvās «Warriors».

Kriss Pols - Sanantonio «Spurs»

Viens no labākajiem aktīvajiem saspēles vadītājiem Kriss Pols, kurš pēdējās sešas sezonas pavadījis Losandželosas «Clippers», varētu kļūt par Dāvja Bertāna cīņu biedru Sanantonio «Spurs» komandā. Par to runā jau ilgāku laiku. Arī pats Pols esot izrādījis interesi spēlēt Grega Popoviča vadībā un kopā ar Kavai Lenardu.

32 gadus vecais Pols iepriekšējā sezonā regulārajā turnīrā vidēji spēlē guva 18,1 punktu un veica 9,2 rezultatīvas piespēles partneriem.

Vinss Kārters - Toronto «Raptors»

Viens no visu laiku labākajiem bumbas triecējiem grozā no augšas Vinss Kārters varētu atgriezties komandā, kurā sāka savas gaitas NBA, proti Toronto «Raptors». Pēdējās sezonās gan 40 gadus vecais basketbolists nav tik rezultatīvs kā savos ziedu gados, taču ar viņu ir jārēķinās. Kārteram gan neparedz lielu lomu komandā, bet šajā vienībā viņš varētu noslēgt savas profesionāļa gaitas.

Pēdējās trīs sezonas Kārters spēlēja Memfisas «Grizzlies», bet «Raptors» rindās viņš pavadījis nepilnas septiņas sezonas. Pagājušajā sezonā Kārters vidēji guva 8,0 punktus un izcīnīja 3,1 atlēkušo bumbu.

Milošs Teodosičs - Jūtas «Jazz»

Teodosičs ir viens no labākajiem saspēles vadītājiem, kurš spēlē Eiropā. Viņš ir ilggadējs titulētā Maskavas kluba CSKA līderis un komandas smadzenes. Ne vienu starpsezonu vien izskan ziņas, ka šobrīd 30 gadus vecais Teodosičs varētu pārcelties pāri okeānam, bet līdz šim tas nav noticis.

«Eurohoops» rīcībā esošā informācija liecina, ka Krievijas grands serbu basketbolistam piedāvājis trīs gadu līgumu par 12 miljoniem eiro. Ja viņš to pieņems, tad kļūs par vienu no vislabāk atalgotajiem basketbolistiem Eiropā. Tiesa, viņš ar savu lēmumu nesteigšoties, nogaidot līdz NBA brīvo aģentu tirgus sākumam.

«Eurobasket» apskatnieks Deivids Piks raksta, ka «Jazz» Teodosičam esot gatavs maksāt 25-30 miljonus ASV dolāru par trim sezonām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu