Futbola mača laikā laukumā izskrējušo bērnu vecākiem sāktas administratīvās lietvedības

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Pēc 2018.gada Pasaules kausa (PK) kvalifikācijas mača, kas pagājušajā piektdienā notika Rīga starp Latvijas un Portugāles futbola izlasēm, laukumā izskrējušo bērnu vecākiem sāktas administratīvās lietvedības, portālam TVNET pastāstīja Valsts policijas pārstāve Ance Rozīte.

Latvijas izlase piektdien «Skonto» stadionā ar rezultātu 0:3 piekāpās Eiropas čempionei Portugālei. Mača beigās laukumā izskrēja kāds puika un arī meitene, lai nofotografētos un apskautu četras reizes par pasaules gada labāko futbolistu atzīto Krištianu Ronaldu.

Rozīte portālam TVNET apliecināja, ka šo bērnu vecākiem saistībā ar notikušo sāktas administratīvās lietvedības.

Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis portālam TVNET norādīja, ka saistībā ar notikušo noteikti sekos naudas soda sankcijas no Starptautiskā Futbola federāciju asociācijas (FIFA) puses.

«No FIFA puses noteikti būs naudas soda sankcijas. Šīs nedēļas laikā uzzināsim konkrētu summu. Pēc spēles tika aizturēti pieci bērni un aizvesti uz policijas iecirkni, kur viņiem pakaļ ieradās vecāki. Viņiem tiks piespriests administratīvs sods. Informācija liecina, ka viena puiša mamma ir pārcēlusi dēlu pāri norobežojumam, lai viņš varētu izskriet laukumā,» pastāstīja Mežeckis.

Kā noskaidroja portāls TVNET, šā puiša vārds ir Olivers. Viņa mamma Evita sociālajos tīklos paudusi lepnumu par savu dēlu. «Viņš to gribēja izdarīt Barselonā pirms gada, bet pārāk jaudīga apsardze bija... bet sapņi piepildās,» norādīja māte.

Tiek lēsts, ka naudas sods varētu būt aptuveni 20 000 eiro apmērā, ko nāksies segt no LFF puses. Mežeckis norādīja, ka šajā ziņā FIFA lēmumus ir grūti prognozēt un tie var būt visādi. LFF ģenerālsekretārs atsauca atmiņā pērn oktobrī Latvijas un Ungārijas izlašu maču, kad Rīgā nekārtības «Skonto» stadionā izraisīja viesu komandas līdzjutēji, kurus aizturēja par sīko huligānismu. Toreiz FIFA piesprieda 15 000 eiro sodu LFF un 10 000 ungāru vienības vadībai.

Latvijas un Portugāles futbolistu duelī pirms 13 gadiem (2004.gadā) Rīgā spēles laikā laukumā ar kailām krūtīm izskrēja tobrīd vēl astoņpadsmit gadus vecā meitene Liene Buldure, kura, vēlāk piedaloties arī televīzijas šovos, sevi dēvēja par Zemeni. Kā vēlāk izrādījās, tas bija reklāmas triks. Mežeckis smejot atcerējās šo gadījumu, kaut toreiz LFF arī bija jāmaksā soda sankcijas. LFF ģenerālsekretārs gan neatceras, kāda tieši summa tolaik bija jāmaksā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu