Portugāles futbola izlases treneris: Esam ļoti labi sagatavoti mačam ar Latviju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pašreizējā Eiropas čempione futbolā Portugāle ir ļoti labi sagatavota piektdien gaidāmajai Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlei ar Latviju, uzskata Portugāles galvenais treneris Fernandu Santušs.

Spēle starp Portugāli un Latviju piektdien risināsies «Skonto» stadionā. Tajā piedalīsies arī pasaules labākais futbolists Krištianu Ronaldu, kuru trešdien žurnāls «Forbes» nosauca par pelnošāko sportistu pasaulē.

«Esam gatvi interesantai spēlei, sagatavošanās ciklā esam ieguldījuši lielu darbu. Komanda ir labi sagatavota un atbildīgi noskaņota pret rītdienas spēli,» ceturtdien preses konferencē pauda Santušs.

«Esam ļoti labi sagatavoti tehniski un gatavi cīnīties par trim punktiem. Esam daudz strādājuši, lai sasniegtu labu gatavību. Esam ar svaigu galvu un svaigiem spēkiem spēlēt pret Latviju. Mums pretī ir stiprs un labs pretinieks.»

«Ticu saviem komandas biedriem. Uzticos viņiem. Centīsimies, lai sasniegtu to, ko vēlamies,» pauda Žuāu Moutiņu. «Rītdienas spēle nebūs no vieglākajām, bet uzticos komandai. Jūtamies labi. Mūsu komanda šobrīd ir labi sagatavota fiziski un gatava spēlēt pret Latviju.»

Zīmīgi, ka preses konferencē Latvijas žurnālistiem ļāva uzdot tikai vienu jautājumu, turklāt lielāko daļu portugāļu atbilžu nebija atļauts tulkot.

Portugāļu valodā uzdotajos jautājumos Santušam daudz tika jautāts par Ronaldu.

«Krištianu neapšaubāmi ir labākais spēlētājs pasaulē, ko es teicu jau pirms pieciem vai sešiem gadiem,» portālā «abola.pt» citēts speciālists. «Viņš ir lielisks kapteinis, lielisks spēlētājs.»

Santušs gan atzinis, ka spēlēt pēc klubu sezonas beigām ir grūti un šobrīd neviens futbolists nav simtprocentīgi gatavs. «Šis gan mums nav nekas jauns. Fiziskā spēka trūkumu nepieciešams aizstāt ar morālo spēku un zinu, ka mani spēlētāji to var.»

«Lai spēlē ar Latviju tiktu pie trim punktiem, mums vajadzēs skriet un cīnīties vairāk nekā viņiem,» Santušs neskopojās ar pieklājības frāzēm, uzsverot, ka viņa futbolisti mačam pieiet nopietni. «Mums būs jādara tas pats, kas vienmēr un uz laukuma jāparāda, ka esam labāki. Man nav šaubu, ka rītdienas spēlē futbolisti būs pilnībā fokusējušies spēlei un fokusējušies, lai kvalificētos Pasaules kausa finālturnīram.»

Tikmēr Moutiņu pauda prieku, ka Portugāles kapteinim Ronaldu pagājušajā nedēļas nogalē izdevās uzvarēt UEFA Čempionu līgā.

«Viņš ir pieradis uzvarēt un tā bija vēl viena liela uzvara. Viņš mums pievienojies ar pārliecību, lai palīdzētu uzvarēt arī kvalifikācijas mačā,» teica portugāļu futbolists, kurš ikdienā pārstāv «Monaco» komandu un nesen kļuva par Francijas čempionu. «Kalendārs bija zināms iepriekš, visi zinājām, ka mums vēl būs izlases spēles. Esam fiziski gatavi un darīsim visu, lai sasniegtu mūsu mērķi - uzvarētu.»

Moutiņu teica, ka mačs pret Latviju būs «grūts» un «svarīgs» ceļā uz Pasaules kausu.

Trešdien kļuva zināms, ka Portugāles izlasei duelī ar Latviju un pēc tam gaidāmajā Konfederāciju kausā kājas muskuļa traumas dēļ nepalīdzēs pussargs Žuāu Māriu.

«Kad spēlētājs izkrīt no sastāva traumas dēļ, nevari būt gandarīts. Labprātāk būtu pieņēmis lēmumu, lai noteiktu lieko spēlētāju,» teica Santušs, kuram pirms Māriu traumas sastāvā bija 24 futbolisti, tāpēc nāktos atlasīt vienu lieko.

Santušs pauda, ka labi zina piektdienas pretinieci, jo iepriekš pret Latviju vadījis arī Grieķijas izlasi.

«Es šo komandu zina labi. Tur ir daudzi jauni spēlētāji, kas izsaukti pirmoreiz un vēlas sevi parādīt, turklāt jo īpaši pret tādu pretinieku kā Portugāle. Tā ir komanda ar vērtībām un spējām uzvarēt spēli,» teica Santušs, paužot arī uzslavas Latvijas līdzjutējiem. «Tas būs atkarīgs no mums, kā tikt galā ar pretinieku līdzjutējiem. Esam šeit ar mērķi uzvarēt.»

Abu komandu kvalifikācijas turnīra pirmā apļa cīņā novembrī Portugāle savā laukumā uzvarēja ar 4:1, bet divus vārtus guva tieši Ronaldu.

Latvijas un Portugāles izlašu spēle ir izsaukusi lielu mediju interesi, jo uz šo maču ir akreditēti 119 žurnālisti, tostarp 37 fotogrāfi. No Portugāles akreditācija piešķirta 15 žurnālistiem, lielākā daļa ir Latvijas mediju pārstāvji, taču spēli apmeklēs arī žurnālisti no Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Ukrainas, Anglijas, Vācijas, Šveices, Francijas, Turcijas un ASV.

Plānots, ka Latvijas un Portugāles spēli televīzijas tiešraidē plāno translēt uz vairāk kā 50 pasaules valstīm.

No Portugāles uz spēli tiek gaidīti aptuveni 150 līdzjutēji, taču viņi nebūs no tā dēvēto futbola huligānu riska grupām, tāpēc attiecīgi pret viņiem nebūs pastiprinātas policijas kontroles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu