«VEF Rīga» nākamajā sezonā nespēlēs FIBA Čempionu līgas turnīrā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikus Kļaviņš, VEF Riga

Latvijas čempionvienība basketbolā «VEF Rīga» nākamajā sezonā nespēlēs Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) rīkotajā Čempionu līgā, trešdien par kluba valdes lēmumu informēja komandas direktore Laila Spaliņa.

«VEF Rīga» aizvadītajā sezonā piedalījās Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionātā un VTB Vienotajā līgā, abiem turnīriem koncentrējoties arī nākamajā sezonā.

«Valde lēma, ka nepiedalīsimies FIBA Čempionu līgā, lai arī mums kā valsts čempioniem šādas tiesības bija. Tā vietā koncentrēsimies tiem turnīriem, kuros spēlējām aizvadītajā sezonā,» norādīja Spaliņa.

«Lēmums tika pieņemts, ņemot vērā kluba iespējas, komandas sastāvu, kā arī to, ka gados jaunajiem spēlētājiem lietderīgāk ir trenēties, nevis atrasties pārlidojumos, uzkrājot nogurumu un pārslodzes rezultātā riskējot ar traumām,» piebilda kluba pārstāve. «Vienotajā līgā «VEF Rīga» iegūst augsta sportiskā līmeņa spēļu praksi, un klubs ar to ir ļoti apmierināts.»

Tāpat Spaliņa norādīja, ka pagaidām ir pāragri runāt par to, cik apļu LBL pamatturnīrā nākamsezon aizvadīs valsts čempioni. Aizvadītajā sezonā «VEF Rīga» vietējā turnīrā spēlēja divus apļus.

Jau iepriekš «VEF Rīga» prezidents Edgars Jaunups aģentūrai LETA sacīja, ka nesaskata argumentus, lai komanda spēlētu vēl vienā starptautiskā turnīrā.

«Es neredzu nevienu argumentu, lai mēs tur piedalītos,» sacīja Jaunups. «Mēs šosezon pierādījām, ka ar šā brīža kluba budžetu varam veiksmīgi spēlēt divos turnīros. Bez tam, ja izvēlamies spēlēt Čempionu līgā, vietējā Latvijas čempionāta pamatturnīrā būtu problemātiski aizvadīt pat viena apļa spēles,» skaidroja Jaunups.

«VEF Rīga» LBL finālsērijā ar 4-0 uzvarēja «Ventspili», bet Vienotajā līgā sasniedza izslēgšanas spēles, kur ceturtdaļfinālā ar 0-3 zaudēja Jāņa Timmas pārstāvētajai Sanktpēterburgas «Zeņit».

«Ventspils» pēc rīdzinieku atteikuma tagad kā valsts vicečempione var pretendēt uz vietu FIBA Čempionu līgā, kur spēlēja arī aizvadītajā sezonā, kad pie šādas iespējas tika pēc 2016.gada LBL čempiones «Valmiera»/ORDO un pērnā gada vicečempiones «VEF Rīga» atteikuma.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu