Bačinski: Ostapenko ir ļoti jauka meitene

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Leta/Reuters

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko ir ļoti jauka meitene, pret kuru spēle būs īpaša kaut vai tāpēc, ka arī viņai ceturtdien gaidāmajā Francijas atklātā čempionāta pusfināla spēlē būs dzimšanas diena, par savu nākamo pretinieci sacīja Šveices tenisiste Tīmea Bačinski.

Ostapenko un Bačinski otrdien sasniedza Francijas atklātā čempionāta pusfinālu. Latvijas dāmu tenisa otrā rakete Ostapenko ar 4-6, 6-2, 6-2 uzvarēja dānieti Karolīnu Vozņacki, bet Bačinski ar 6-4, 6-4 pieveica mājinieci Kristīnu Mladenoviču.

Ostapenko pārrakstīja Latvijas dāmu tenisa vēsturi, kļūdama par pirmo valsts tenisisti, kura iekļuvusi «Grand Slam» turnīra vienspēļu pusfinālā, bet Bačinski labāko četru skaitā tikusi otro reizi karjerā, atkārtojot pirms diviem gadiem arī Francijas atklātajā čempionātā iespēto.

Abas tenisistes savā starpā ir labi pazīstamas, jo pērn Ķīnā piedalījās Pekinas «Premier» dubultspēļu turnīrā, kur aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam. Piedevām abas vieno arī fakts, ka 8.jūnijā viņām ir dzimšanas diena.

«Tas ir interesanti un patīkami, ka savā starpā tiksimies tādā dienā, tikai Aļonai ir paveicies, ka viņa ir jaunāka par mani,» smejot šo faktu izcēla Bačinski, kura ceturtdien atzīmēs savu 28. dzimšanas dienu, kamēr Ostapenko ir astoņus gadus jaunāka.

«Tiesa, varbūt paveicies ir tieši man, jo esmu iekrājusi lielāku pieredzi,» turpināja tenisiste. «Pēc spēles satiku [Ostapenko] treniņu zālē, kur viena otru apsveicām ar panākumu un apskāvāmies. Viņa ir ļoti jauka meitene, pret mani vienmēr bijusi ļoti laipna. Esam kopā pāris reizes trenējušās, un priecājos, ka arī viņa sasniegusi pusfinālu.»

Bačinski atminējās, ka pērn dubultspēļu turnīrā abām veicies ļoti labi un laukumā saskanējis. «Spēlējām labi un abas pieļāvām, ka nākotnē atkal varētu kopā uzspēlēt kādā dubultspēļu turnīrā,» preses konferencē teica šveiciete, kura pasaules rangā šobrīd ir 31.vietā, bet turnīrā viņa ir izlikta ar 32.numuru.

Zīmīgi, ka Francijas atklātais čempionāts ir vienīgais «Grand Slam» turnīrs, kurā Bačinski nekad nav zaudējusi pirmajā kārtā.

«Katram spēlētājam ir savs īpašais turnīrs. Man tādas ir sacensības Ženēvā, bet arī šeit es izbaudu katru minūti. Te jūtos īpaši, atmosfēra ir fantastiska un man, pat grūti izskaidrot kāpēc, vienmēr te spēle ir gājusi no rokas. Iespējams tāpēc, ka nāku no Šveices franciski runājošā reģiona un te jūtos līdzīgi kā mājās,» klāstīja Bačinski.

Pirms diviem gadiem viņa pusfinālā zaudēja amerikānietei Serēnai Viljamsai, lai arī pēc pirmā seta bija vadībā. Savukārt pērn ceturtdaļfinālā Šveices tenisa pirmā rakete cieta neveiksmi pret Kiki Bertensu no Nīderlandes, taču pirms tam izcīnīja četras pārliecinošas uzvaras.

Arī šogad Parīzē viņa spēlējusi atzīstami, pirmajos trīs mačos zaudējot tikai deviņos geimos, bet saspringtāko cīņu aizvadot astotdaļfinālā, kurā bija nepieciešami trīs seti, lai uzveiktu pieredzējušo Venusu Viljamsu no ASV.

Arī ceturtdaļfināla mačs pret Mladenoviču nav bijis viegls, jo papildu problēmas radīja mainīgie laika apstākļi - vējš un lietus.

«Fokusējos uz to, ko varu izdarīt šādos laika apstākļos, nevis uz to, kas notiek apkārt, jo pretiniecei bija arī liels tribīņu atbalsts. Mēs šajā mačā izbaudījām vairākus gadalaikus, jo bija pērkona negaiss, vējš, smilšu vētra un beigās arī gandrīz sniegs. Man tas nav nekas jauns, jo aptuveni pirms mēneša, kad gatavojos šim turnīram savās mājās, treniņa laikā patiešām sniga,» smejot sacīja Bačinski, kura karjeras laikā ir uzvarējusi četros WTA raudzes turnīros.

Jau vēstīts, ka par pusfināla sasniegšanu Ostapenko ir nopelnījusi 780 WTA ranga punktus, kas viņai nākamajā nedēļā ļaus pietuvoties ranga labāko divdesmitniekam, sasniedzot jaunu karjeras rekordu. Tāpat sportiste ir nopelnījusi arī 500 000 eiro lielu naudas prēmiju, kas ir viņas lielākais guvums līdzšinējā karjerā vienā turnīrā. Ostapenko līdz šim profesionāles gaitās turnīros bija nopelnījusi 1,28 miljonus dolāru (1,14 miljonus eiro).

Zīmīgi, ka Ostapenko ir jaunākā «French Open» turnīra pusfināla dalībniece kopš 2007.gada, kad četru labāko skaitā iekļuva serbiete Ana Ivanoviča, kurai tobrīd arī bija 19 gadi. Ivanoviča togad sasniedza arī turnīra finālu, taču tajā zaudēja.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu