Kurucu un Pasečņiku klātienē vēro NBA zvaigznes

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas talantīgo basketbolistu Rodiona Kuruca un Anžeja Pasečņika prasmes klātienē vērojušas vairākas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigznes, vēsta «Draft Express» apskatnieks Džonatans Dživonī.

NBA jauno spēlētāju izvēles jeb drafta ceremonija paredzēta jau šomēnes - 22.jūnijā Ņujorkā. Abi Latvijas basketbolisti prognozēs figurē augstās pozīcijās, taču tas nebūt neliecina, ka šā brīža prognozes atbilst reālajai situācijai, kad notiks jauno spēlētāju izvēles ceremonija.

Kurucs un Pasečņiks kopā ar savu aģentu Artūru Kalnīti atrodas Losandželosā, kur latviešus darbībā vērojušas vairākas NBA zvaigznes - leģendārais Maģiskais Džonsons (Losandželosas «Lakers» prezidents), Kristapa Porziņģa pārstāvētā kluba Ņujorkas «Knicks» prezidents Fils Džeksons, viens no līgas šī brīža labākajiem saspēles vadītājiem Kriss Pols un citi.

Patlaban «Draft Express» prognozēs, kas atjaunotas 3.jūnijā, 21 gadu vecais un 218 centimetrus augumā raženais Pasečņiks ieņem 26.pozīciju. Šis izvēles numurs pieder Portlendas «Trail Blazers», taču iepriekš tika ziņots, ka kādu no «Trail Blazers» pirmās kārtas izvēlēm plāno iegūt Porziņģa pārstāvētā «Knicks» vienība.

Vērīgāki basketbola draugi atcerēsies, ka 2013. gada U-18 Eiropas čempionātā Latvijā Porziņģis ar Pasečņiku tika dēvēti par «dvīņu torņu» tandēmu. Latvijas izlasei izcīnot ceturto vietu, abus iekļāva turnīra simboliskajā izlasē.

Pasečņiks pārstāv Spānijas augstākās līgas (ACB) komandu Grankanārijas «Herbalife». Šosezon viņš izkaroja vairāk minūšu laukumā un demonstrēja atzīstamu sniegumu.

ACB regulārajā čempionātā Pasečņiks šosezon 32 spēlēs vidēji mačā guva 8,0 punktus un izcīnīja 3,2 atlēkušās bumbas. Viņš kopā ar Rolandu Šmitu no Spānijas komandas tika iekļauti ACB sezonas labāko jauno spēlētāju simboliskajā izlasē.

19 gadus vecais Kurucs patlaban jaunākajās prognozēs ieņem 29.vietu. Uz šo izvēli tiesības pieder Dāvja Bertāna pārstāvētajai Sanantonio «Spurs» komandai.

203 centimetrus garais Kurucs ikdienā pārstāv titulētā Barselonas «Lassa» dublieru komandu, kas spēlē Spānijā pēc spēka otrās līgas jeb «LEB Oro» čempionātā. Viņš ir viens no savas komandas līderiem. Barselonas «Lassa» galvenās komandas sastāvā Kurucs šosezon piedzīvoja debiju kontinenta spēcīgākajā klubu turnīrā ULEB Eirolīgā, atzīmējoties arī ar diviem gūtiem punktiem.

2015. gadā Pasečņiks pieteicās NBA draftam, bet vēlāk dalību atsauca. Pagājušajā gadā viņš draftam nepieteicās.

Līdz 12.jūnijam starptautiskajiem spēlētājiem ir iespēja atsaukt savas kandidatūras NBA draftam, lai pretendētu citu gadu. Savukārt basketbolistus, kas šogad sasniedz 22 gadu vecumu, tostarp arī Pasečņiku un Šmitu, var draftēt automātiski.

«Draft Express» jauno spēlētāju analīzi veic vairāk nekā 10 gadus un tiek uzskatīts par visai autoritatīvu avotu esošajai situācijai pasaules basketbolā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu