Mugurusa noliek «French Open» čempiones pilnvaras

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Francijas tenisiste Kristīna Mladenoviča svētdien Francijas atklātā čempionāta astotdaļfinālā pārspēja pērnā gada čempioni Garvinji Mugurusu.

Mladenoviča, kura turnīrā izlikta ar 13.numuru, ar 6-1, 3-6, 6-3 pārspēja turnīrā ar ceturto numuru izsēto Mugurusu.

Mladenovičai šis būs otrais «Grand Slam» ceturtdaļfināls karjerā. Aizpērn viņa spēlēja ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā.

Tikmēr Mugurusa šajā turnīrā uzvarēja pērn, pēc tam pakāpjoties uz pasaules ranga otro vietu.

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko Francijas atklātā čempionāta astotdaļfinālā ar 2-6, 6-2, 6-4 pārspēja 2010.gada finālisti Samantu Stosuru no Austrālijas, pirmo reizi karjerā sasniedzot kāda «Grand Slam» turnīra ceturtdaļfinālu.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Ostapenko nopelnījusi 430 WTA ranga punktus, kas viņai pirmo reizi karjerā ļaus iekļūt ranga pirmajā trīsdesmitniekā.

Ceturtdaļfinālā Ostapenko tiksies ar kādreizējo pasaules ranga pirmo raketi Karolīni Vozņacki, kuru uzvarējusi visās trīs savstarpējās spēlēs.

Vozņacki, kura WTA rangā atrodama 12.vietā un turnīrā izlikta ar 11.numuru, astotdaļfinālā ar 6-1, 4-6, 6-2 pārspēja Kuzņecovu, kura reitingā ir devītā un «French Open» izsēta ar astoto numuru.

Vozņacki otro reizi karjerā sasniegusi Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu. Pērn potītes savainojuma dēļ viņa izlaida šo turnīru.

Kuzņecova 2009.gadā triumfēja Francijas atklātajā čempionātā, tiekot pie otrās «Grand Slam» trofejas karjerā. Nākamajos astoņos turnīros viņa trīsreiz aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, bet pērn apstājās astotdaļfinālā.

Tikmēr ar otro numuru izliktā Karolīna Plīškova trešajā kārtā ar 7-5, 6-1 pārspēja vācieti Karīnu Vitheftu, kura WTA rangā atrodama 73.pozīcijā.

Pasaules otrā rakete Plīškova pirmo reizi karjerā spēlēs Francijas atklātā čempionāta astotdaļfinālā.

Plīškova pērn spēlēja ASV atklātā čempionāta finālā, kurā zaudēja Angelikai Kerberei. Savukārt šosezon Austrālijas atklātajā čempionātā viņa aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam.

Plīškova astotdaļfinālā spēkosies ar paragvajieti Veroniku Kepedi (WTA 97.), kura trešajā kārtā ar 3-6, 7-6 (7:2), 6-3 pārspēja kolumbieti Marianu Dukē-Marinju (WTA 115.).

Tikmēr turnīra piektais numurus Jeļina Svitoļina, kura rangā ieņem sesto vietu, ar rezultātu 6-4, 7-5 pārspēja polieti Magdu Lineti, kura WTA rangā ir 94.pozīcijā.

Svitoļina šajā sezonā tikusi pie četriem WTA tituliem, triumfējot divos no trijiem uz māla aizvadītajiem turnīriem. Francijas atklātais čempionāts viņai līdzšinējā karjerā ir sekmīgākais no «Grand Slam» turnīriem, jo 2015.gadā viņa aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, bet pērn līdz ceturtajai kārtai, kamēr citās sacensībās viņa tālāk par trešo kārtu nav spējusi tikt.

Svitoļina astotdaļfinālā spēkosies ar horvātieti Petru Martiču, kura WTA rangā atrodama vien 290.pozīcijā. Kā vēstīts, Martiča pirms tam ar 6-1, 6-1 sagrāva Latvijas pirmo raketi Anastasiju Sevastovu, kura WTA rangā ieņem 19.vietu un turnīrā bija izlikta ar 17.numuru.

Šiem trešās kārtas mačiem vajadzēja notikt sestdien, bet lietus dēļ tiek tika pārcelti uz svētdienu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu