«Mercedes» vadītājs Volfs izbauda zaudēto F-1 favorītu statusu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Pēc trim nenoliedzama pārsvara gadiem «Mercedes» Pirmās formulas (F-1) komandas vadītājs Toto Volfs pauž, ka izbauda brīdi, kad viņa braucēji šāgada cīņā par pasaules čempiona titulu nav vairs tik lieli favorīti.

Tomēr viņa vadītā komanda, visticamāk, nesekos «Ferrari» piemēram un neizmantos komandas taktiku virzot kopvērtējuma uzvarai vienu pilotu.

Pēc «Ferrari» dubultuzvaras svētdien notikušajā Monako «Grand Prix» izcīņā, kad pirmais finišēja Sebastjans Fetels, apsteidzot komandas biedru Kimi Raikonenu, itāļu vienība ir vadībā gan pilotu, gan konstruktoru kopvērtējumā.

«Esam kārtīgi pieveikti, tāpēc uzskatu, ka neesam vairs favorīti un mums vajag saraut,» sacīja Volfs. «Tāda ir jaunā realitāte.»

Montekarlo «Ferrari» svinēja pirmo uzvaru šajā trasē kopš 2001. un pirmo komandas dubultuzvaru kopš 2010. gada.

Sacīkstes tomēr noslēdzās diezgan pretrunīgi, jo komanda deva priekšroku Fetela, nevis Raikonena virzīšanai par uzvarētāju, lai gan soms startēja no pirmās starta vietas. Diezgan drīz negaidīti viņu iesauca boksos, kas ļāva iniciatīvu pārņemt vācietim.

Šādu taktiku neapsveica daudzi piloti, ieskaitot trīskārtējo pasaules čempionu Lūisu Hamiltonu un viņa pārstāvētās «Mercedes» komandas vadītāju Volfu. «Mercedes» plānos nav rīkoties līdzīgi. Hamiltons Monako finišēja septītais, kamēr viņa komandas biedrs Valteri Botass - ceturtais.

«Valteri paveica lielu darbu. Nejūtu, ka mums būtu kāds jāizvirza priekšplānā, « teica Hamiltons. «Mums jādarbojas kā komandai pat vairāk nekā līdz šim. Var būt situācijas, kad kādā brīdī ieņemamā pozīcija var kļūt vērtīga.»

Volfs šajā sezonā Hamiltonu raksturo kā «komandas spēlētāju». Pērn Hamiltonam vienības iekšienē bija rīvēšanās ar agrāko komandas biedru, karjeru beigušo 2016.gada čempionu Niko Rosbergu.

«Viņi [»Ferrari«] bija pelnījuši uzvarēt, jo viņiem bija ātrākas mašīnas, « teica Volfs. «Savukārt publika vēlas redzēt uzvaram tos, kuri nav favorīti. Domāju, ka mēs jau kopš sezonas sākuma esam iedzinējos.»

Hamiltons, kurš Monako cīnījās ar problēmām, jau atklājis, ka nākamajā posmā jūnijā Kanādā, kur ir viena no viņa iecienītākajām trasēm, sagaida pamatīgu izaicinājumu.

«Ticiet man, es centīšos un komanda centīsies, lai notikušais neatkārtotos. Vēl vienas tādas sacīkstes, un mēs atpaliksim vēl vairāk. Ir grūti tikt sasniedzamā attālumā, taču pamazām mēģināsim atgūties,» atzīmēja Hamiltons.

Jautāts par «Ferrari» stratēģiju, Hamiltons reportieriem sacīja, ka konkurenti acīmredzami par savu līderi izvēlējušies Fetelu.

«Skaidrs, ka viņi izvēlējušies savu pirmo numuru, tāpēc darīs visu, lai virzītu viņu, un Sebastjans katrā nedēļas nogalē saņemtu maksimumu,» uzsvēra Hamiltons. «Mūsu mašīna vēl nedarbojas visur vienādi labi, taču, jo vairāk mēs nobraucam, jo labāk to iepazīstam un kļūstam stiprāki. «Ferrari» arī nav ložu necaurlaidīgi, un arī viņiem vēl ir uzlabojamas lietas, īpaši ar turbīnu.»

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc sestā posma līderis ar 129 punktiem ir Fetels, kuram ar 104 punktiem seko Hamiltons, bet Botass un Raikonens iekrājuši attiecīgi 75 un 67 punktus.

Konstruktoru vērtējumā vadībā ar 196 punktiem ieguvusi «Ferrari» komanda, kam ar 179 punktiem seko «Mercedes».

Nākamo posmu sportisti 11.jūnijā aizvadīs Kanādā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu